(VIDEO) Jakirović: "Napravićemo sve da zadržimo ovu poziciju na tabeli"

Sergej Jakirović govorio je o mini-pripremema Zrinjskog u Međugorju. 

Fudbaleri Zrinjskog nalaze se na mini-pripremema u Međugorju, gdje će boraviti do subote. O planu rada “Plemića” za “ZrinjskiTV” govorio je Sergej Jakirović

“Ivan Bašić, Igor Savić i Anes Mašić su sa mladom reprezentacijom, a ostali su svi s nama. Došao nam je Vinicius iz Brazila, lijevi bek. Imamo tri sedmice da ga snimimo. Da vidimo da li nam može pomoći. Sigurno da su mu prednost njegove godine. Vidjet ćemo ove tri sedmice. Svi ostali su na dispoziciji, s tim da Bekić, Tičinović i Kamenar rade posebno. Svi ostali su u treningu” – rekao je Jakirović, pa dodao: 

“Jutros smo odradili trening u Mostaru. Popodne u Međugorju normalan taktički trening. Sutra dva ponovo, u petak jedan i u subotu ujutro ćemo odigrati jednu trening utakmicu”.

https://www.facebook.com/hsk.zrinjski/videos/299354944960172/

Zrinjski je nakon 12. kola izbio na lidersku poziciji Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

“Doduše, Tuzla siti ima utakmicu manje sa Borcem u Banjaluci, koja nije nimalo lagana. Nema veze, lijep je pogled na tabelu. Rekao sam da treba izbiti na čelo i sada napraviti sve da odbranimo tu poziciju. Meni je jako bitno da nastavimo kontinuitet ovako dobrih igara, da dajemo na svakoj utakmici maksimum i vjerujem da rezultat neće izostati” – nastavio je Jakirović, pa zaključio: 

“Pripremamo se utakmicu po utakmicu. Sve je jasno. Gradski derbi s Veželom je pred nama. Ne treba uopšte puno naglašavati da je to posebna utakmica. Velež će nam se sigurno htjeti revanširati. Igramo na njihovom stadionu, bez gledatelja. Žao mi je što ih neće biti jer je to totalno drugačiji ambijent. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i pokušati uzeti maksimum”.

U 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski će gostovati Veležu. 

Postavi odgovor