ivanković
MeridianSportBH

Trener Širokog Brijega Jure Ivanković poslije remija sa Slobodom na “Pecari” pričao je na zvaničnoj konferenciji za novinare poslije utakmice.

Fudbaleri Širokog Brijega i Slobode odigrali su neriješeno rezultatom 0:0 u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Bilo je perioda u igri gdje smo bili dosta dobri, prvih 20-25 minuta. Bilo je nekoliko situacija gdje smo mogli zaprijetiti i odvesti utakmicu na našu stranu. Znali smo da kako utakmica bude odmicala kraju da će Sloboda biti jako čvrsta i kompaktna, kakva je i bila cijelu ovu sezonu. Zaista moram čestitati treneru Žižoviću i svemu šta radi sa ovom ekipom. Nisu oni samo ratnici, ima tu igrača koji dosta dobro igraju i koji mogu ugroziti svakog protivnika”rekao je poslije utakmice Ivanković pa dodao:

“Nismo bili na nivou ni energetski ni sa koncentracijom da iskoristimo naše prilike. Na kraju sa rezultatom 0:0 ne bi bili zadovoljni da nam je neko ponudio prije utakmice, ali ako se sagledaju sve stvari na kraju ipak je 0:0 i realan rezultat. Malo nam je falilo odlučnosti, možda malo i energije sa klupe da prelomimo utakmicu, ali ovo je bila utakmica sa malo šanse gdje se nešto pitao i protivnik. Na kraju moramo biti zadovoljni da nismo primili gol, dobro smo sve defanzivno pokrili. Sve u svemu igrači obje ekipe su dali sve od sebe na terenu”. 

Narednu utakmicu Široki Brijeg će igrati protiv Leotara u Trebinju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime