ivanković
MeridianSportBH

Trener Širokog Brijega Jure Ivanković na zvaničnoj konferenciji za novinare najavio je naredni meč 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode.

“Što se tiče Radnika to smo apsolvirali na najbolji mogući način. Maksimalno smo usmjereni i skoncentrisani na Slobodu i ono što nas čeka u nedjelju. Sa ovim pobjedama u prvenstvu i u Kupu digli smo nivo samopouzdanja i raspoloženja na jedan viši nivo i to želimo iskoristiti protiv Slobode da odigramo na najbolji mogući način i da zabilježimo nova tri boda”rekao je Ivanković pa dodao:

“Liga je veoma izjednačena i sve ekipe su približnog kvaliteta. Nekoliko slabih rezultata vas može dovesti u borbu za opstanak, dok sa druge strane ako povežete par pobjeda već ste u borbi za mjesta koja vode u Evropu. Prvenstvo je dugo i mi idemo jednu po jednu utakmicu i pokušavamo se najbolje moguće pripremiti za idućeg protivnika”.

Ivanković, (VIDEO) Jure Ivanković pred Slobodu: “Želimo to iskoristiti da zabilježimo nova tri boda”
NK Široki Brijeg/facebook

Onda se osvrnuo na stanje u Slobodi ove sezone.

“Sloboda je ekipa koja nije slučajno tu gdje se nalazi. Dosata dobro su iskoristili ljetne pripreme, iskoristili su igranje ostalih ekipa u Evropi na najbolji mogući način, krenuli su dobro u prvenstvo i zahvaljujući tom pozitivnom startu u nastavku je i lakše podnijeti neke negativne rezultate. Imali su i te neke lošije serije rezultata, međutim da bodovna zaliha koju su ostvarili na startu davala im je mirnoću u pripremama utakmica”istako je trener Širokog pa je pričao o povredama:

“Što se tiče Zvonimira Begića nama je žao što je došlo do povrede i svi dobro znamo koliko je on važan igrač za našu ekipu. Što se tiče ostatka ekipe imali smo malih problema kod nekih igrača poslije prve utakmice, a dali smo im odmora u Kup utakmici. Nadam se da će svi osim Begića, biti danas spremni na treningu i da ćemo na utakmici biti odmorni i svježi, vratili smo se iz Bijeljine u srijedu naveče i imali smo dosta vremena da se odmorimo i pripremimo za sljedeći meč”.

Utakmica Širokog i Slobode igra se na “Pecari” u nedjelju sa početkom od 19h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime