(VIDEO) Kesi i Aler preokretom donijeli titulu Obali Slonovače

Fudbaleri Obale Slonovače osvojili su po treći put Afrički kup nacija, pobjedom nad Nigerijom u finalu od 2:1. 

Domaćin je prema očekivanjima odmah krenuo jako želeći da što prije dođe do vođstva, no nisu mogli da stvore ozbiljniju priliku. Bilo je tu dosta malih sukoba i rasprava poslije skoro svakog prekida, što se od finala i može očekivati. 

Simon Andigra je pokušao u 31. minutu nakon dobrog prodora, ali je to golman gostiju odbranio. I kako to obično biva, kazna je uslijedila. Vilijam Trost Ekong se nakon kornera najbolje snašao u 38. minutu i glavom donio Nigeriji prednost od 1:0. 

Obala Slonovače je u drugom poluvremenu krenula na sve ili ništa i par puta je sreća spasila gostujuće fudbalere koji su zaustavili loptu ispred same gol linije poslije šuta Maksa Gradela

Na veliko oduševljenje svih na stadionu, a posebno Didijera Drogbe, u 62. minutu Frenk Kesi je iskoristio izletanje golmana gostiju i postigao je gol za 1:1. 

U 74. minutu Sebastijan Aler je pokušao makazicama, no to je otišlo pored gola. Samo je bilo pitanje vremena kada će domaćin dati novi gol i za to se pobrinuo Aler pogotkom u 81. minutu. 

Pokušavala je Nigerija da dođe do izjednačenja, ali im to nije uspjelo i Obala Slonovače je sa 2:1 po treći put osvojila titulu prvaka Afrike. 

Postavi odgovor