Foto: FK Tuzla City/Facebook

Trener ekipe Tuzla sitija Husref Musemić izjavio je nakon pobjede nad Željezničarom od 4:2 u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine da su napravili kvalitetan pritisak i to im je dalo rezultat.

Musemić je kazao da je bila dobra fudbalska predstava i da kada imate ovakve uslove svi igrači mogu igrati bolje.

Dobra fudbalska predstava, odigrali smo kvalitetno prvo poluvrijeme, ranije sam pričao i sada opet ponavljam, kad imate ovakve uslove, onda svi igrači mogu igrati bolje. To je naš problem, kad ćemo ga riješiti, vidjećemo. Još nismo došli u situaciju da imamo desetak ovakvih terena gdje bi igrači trebali pokazati šta znaju. Čestitke Željezničaru na korektnoj igri” – izjavio je Musemić i dodao:

Mi živimo na prostorima gdje je teško nešto ranije planirati. Cilj je da skupimo što više bodova, imamo kvalitetnu eipu, da li smo mogli imati dva-tri boda više, generalno jesmo, ali mislim da bi predsjednik kluba bio zadovoljan da uđemo u Evropu i da mu donesemo zadovoljstvo. Ako ne možemo biti prvi, onda je najbolje biti drugi. Dugo sam u fudbalu, svašta nešto je bilo u fudbalu, kao i svakom treneru koji ima 60 godina, bilo je lijepih trenutaka, bilo je ružnih, to je normalno u ovom poslu“.

Za napadačku taktiku kaže da su se odlučili jer nije mogao igrati Sulejman Krpić.

Odlučili smo se da napadnemo jer Krpić nije mogao igrati zbog povrede. Napravili smo kvalitetan pritisak i to je dalo rezultat, a i prošla utakmica nam je dala neko iskustvo. Da nismo primili prvi gol, ko zna šta bi se desilo. Izašli smo odlučno, to nas je na kraju nagradilo” – istakao je Musemić. 

Tuzla siti u narednom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje tim Leotara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime