Foto: nfsbih

Danas je održana pres konferencija Bosne i Hercegovine za medije, a na istoj je golman Ibrahim Šehić rekao da se ne smije dozvoliti da se igra sa renomeom reprezentacije.

“Svi smo razočarani i tužni. Nije lako pripremiti se nakon poraza i scenarija koji niko nije očekivao. Moramo biti ozbiljni na kraju kvalifikacija da se na neki način odužimo navijačima”kazao je Ibrahim Šehić i dodao:

“Ne možemo dozvoliti da se igramo sa renomeom reprezentacije. Igrači su toga svjesni, pogotovo ovi mlađi. Oni takođe moraju preuzeti odgovornosti i raditi kako bi izrasli u nove vođe ove ekipe”.

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić je isto tako prokomentarisao i protekle utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

“Ovo je timski sport i svi zajedno smo krivi za svaki poraz te zajedno slavimo pobjede. Mi nismo taj dan dovoljno željeli pobjedu kao protivnik i to je žalosno, a ako ne uđemo u utakmicu sto posto, mi nikog ne možemo pobijediti i taj mentalitet moramo da promijenimo u budućnosti”istaknuo je Šehić pa nastavio:

“Bilo je utakmica koje smo igrali dobro kao npr. Francuska, Ukrajina i Kazahstan u gostima. Iz nekog razloga bolje smo igrali na strani, kao da su neki igrači nisu mogli da se nose sa pritiskom kad igramo na našem terenu”.

Bosna i Hercegovina svoj duel protiv Ukrajine igra sutra na “Bilinom polju” sa početkom od 20:45h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime