Sablić
Printscreen

Trener Sarajeva Goran Sablić na zvaničnoj konferenciji za novinare govorio je o utakmici protiv Veleža, ali se osvrnuo i na stanje sa Matijasom Fanimom i planovima tokom zimske pauze.

“Očekuje nas utakmica sa Veležom, dobro smo trenirali u uslovima koje imamo. Imamo par povreda, ali smo spremni za sutrašnji dvoboj. Velež je ekipa koja u svojim redovima posjeduje dosta kvalitete, te su a posljednjim utakmicama u Premijer ligi ostavili kvalitetan utisak”istako je Sablić pa dodao:

“Želio bih zadržati fokus na utakmici koja nas očekuje sutra. Ovaj period od posljednjih šest mjeseci bio je jako turbulentan i za klub i za ekipu. Bilo je dosta promjena gledajući ekipu, roster, bilo je i dosta odlazaka i dolazaka. Dolaskom novih ljudi došla je i nova energija. Radi se konstantno i u tišini. Iskreno se nadam da ćemo se pojačati na pozicijama na kojim nismo mogli do sad. Kroz zimske pripreme ćemo se spremiti da od proljeća budemo ubojitiji i bolji”.

Trener Sarajeva govorio je i o Matijasu Fanimu i njegovom statusu u Sarajevu.

“Niti ga ja mičem niti ga stavljam negdje, on je za mene igrač Sarajeva kao i svaki drugi. Ono što ga stavlja u ekipu je njegovo zalaganje i želja da on igra. Ja sam dao sve od sebe i pokušavao sam sve, ali nisam dobio popratnu informaciju sa njegove strane. Ja cijenim Fanima kao igrača, ali stavljam one najbolje da igraju i koji žele igrati. Svaki igrač koji ne želi biti ovde moze ići”.

Utakmica Sarajeva i Veleža je na programu sutra sa početkom od 13h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime