sablić
MeridianSportBH

Trener Sarajeva Goran Sablić pred utakmicu 17. kola Premijer lige protiv Slobode rekao je kako ih očekuje težak susret.

Utakmica se igra u subotu od 15 časova.

Očekuje nas utakmica protiv Slobode, imali smo reprezentativnu pauzu koju smo jako dobro odradili. Sve stvari koje možete napraviti unutar deset dana smo napravili, bez nekakvih povreda. Ekipa je fokusirana, znamo da nam dolazi protivnik koji je tu blizu nas. Tvrdi su, čvrsti i malo primaju golova. Samo mi i Zrinjski smo im zabili više od jednog gola. Vjerujem da će i jedna i druga ekipa ostvariti maksimum i da ćemo uspjeti osvojiti tri boda” – rekao je Goran Sablić.

Nakon 14 dana od prošle utakmice u kojoj je Sarajevo slavilo rezultatom 1:0, Premijer liga se ponovo igra.

Da prekidate takmičarski ritam, to s jedne strane nije optimalno za pojedine ekipe. Uspjeli smo da osvježimo ekipu, te igrači koji su ‘načeti’ imaju vremena za oporavak. S druge strane, ekipa ima vremena poraditi na fizičkom i mentalnom stanju. Imamo tri utakmice da damo sve od sebe, pokažemo kvalitetnu igru i jedno zajedništvo” – kazao je Sablić i dodao o Slobodi:

Strašno su kompaktni u defanzivnom bloku, možda i najbolji u ligi. Vjerujem da će biti u srednjem bloku i kroz tranzicije i prekid nas pokušati ugroziti. To nama ništa ne znači, naša želja je da njih stisnemo i ako je ikako moguće, čim prije otvorimo utakmicu. S druge strane, igra se 90 minuta i tradicionalno su oni neugodni”.

Najavu ovog, kao i svakog meča 17. kola Premijer lige BiH možete pogledati na našem Jutjub kanalu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime