foto: MeridianSportbh

Trener Sarajeva Goran Sablić nakon trijumfa protiv Posušja na konferenciji za medije rekao je kako su ranije trebali postići još neki gol.

Imali smo jako dobro otvaranje gdje smo u prvih 25 minuta iskreirali nekoliko akcija i postigli pogodak, mogli voditi i ubjdljivije. Nakon toga smo se patili kraj prvog poluvremena. Trpili smo, nije bilo tečnosti igre, ali ni jasne strukture linija. U drugom poluvremenu tvrda utakmica 15-20 minuta. Promjenom formacije i ulaskom svježih igrača smo preuzeli kontrolu” – rekao je Goran Sablić i dodao:

“Mogli smo pred kraj odigrati kvalitetnije i zabiti još jedan gol. Bilo je dobrih momenata, ali je zaključak da trebamo produžiti period dominacije, minute agresivnosti, smanjiti mogućnost pucanja da protivnik iskoristi neku šansu”.

Na pitanje našeg novinara da prokomentariše zvižduke po izlasku sa terena, trener Sarajeva je rekao:

“Uvažavam i shvatam navijače. Znamo da publika traži napadački fudbal, gol više. Nije da nismo htjeli. Na kraju krajeva mogli smo u prvih 15 minuta voditi sa tri gola razlike. U trenucima kad bi se povukli, nije to bilo planski, jednostavno smo potisnuti”.

Sarajevo u sljedećem kolu gostuje Zrinjskom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime