(VIDEO) Slaven Musa: "Ono što je najbitnije je da igrači kupe sebi kartu za naredna okupljanja"

Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se u Trening centru u Zenici gdje se pripremaju za narednu prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država, a tu utakmicu za “NFSBiH” najavio je član stručnog štaba reprezentacije Slaven Musa.

“Okupili smo se ovdje u Trening kampu u Zenici, već smo napravili jedan trening. Do odlaska u Sjedinjene Američke Države preostalo nam je da odradimo još dva treninga i taj plan ćemo ispuniti na najbolji mogući način. Kada dođemo tamo na lice mjesta počećemo se pripremiti na ono što nas očekuje, a to je utakmica sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država. Ova utakmica će nam poslužiti da provjerimo sve igrače koje smo pozvali, a oni su poziv opravdali kroz sjajne partije u svojim klubovima”izjavio je Slaven Musa pa dodao:

“Ono što je najbitnije je da moraju da pruže priliku koja im se pruža, da igraju za reprezentaciju i da kupe sebi kartu za naredna okupljanja selekcije Bosne i Hercegovine. Ja sam uvjeren da će oni dati svoj maksimum, pokazati svoj kvalitet i na kraju krajeva pokazati zašto smo ih pozvali. Bilo je teško pripremiti se za ovu utakmicu, prije svega jer su i oni pozvali igrače iz domaće MLS lige koji do sad nisu igrali puno puta zajedno. Očekujem jednu tvrdu i dobru utakmicu i kao što sam rekao momci će se boriti za sebe i da ostanu u reprezentaciji”.

Meč između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine na programu je 18. decembra u Los Anđelesu.

Postavi odgovor