Foto: MeridianSportBH

Novi trener Sarajeva Aleksandar Vasoski rekao je na predstavljanju da je upoznat sa stanjem u klubu i da želi dobro upoznati igrače da bi vidio ko može igrati za tim, a ko ne.

Nakon što je otišao Goran Sablić, a njegovo mjesto došao je Vasoski koji će napraviti prozivku danas u 13 časova. 

Danas je prozivka u 13 sat. Onda 19. januara idemo na pripreme u Ljubuški gdje ćemo odigrati dvije prjateljske utakmice. Onda 30. januara idemo u Antaliju gdje su dogovorene četiri utakmice. Vraćamo se 13. februara i pripremamo se za duel sa Leotarom” – izjavio je Vasoski i dodaje:

Što se tiče igrača tu ima i igrača iz omladinske škole. Želim da to skeniram i vidim i na pripreme ćemo ići sa 24 igrača plus tri golmana. Ovih dana ćemo vidjeti igrače koje imamo i pokušati vidjeti na koga ćemo računati. U slučaju da virus korona poremeti odlazak u Antaliju imamo plan B, ali o tome nećemo detaljno. Najbitnije je da su svi zdravi i da se situacija smiri“.

O samom kvalitetu ekipe kazao je da će mu trebati desetak dana da procijeni ko može, a ko ne može igrati za Sarajevo. 

Gledao sam sve mečeve Sarajeva otkako sam u razgovorima s njima. Ima kvaliteta, sada mora to malo da se posloži, svaki trener ima različit pogled na igru. Imam u glavi kako treba da igra Sarajevo, hoću lično da upoznam igrače i da vidim koliko mogu dati. Treba vidjeti ko može, a ko ne može igrati za Sarajevo, ali treba desetak dana za takve procjene. Nećemo dovoditi igrače koji neće podići nivo igre, samo ih dovoditi po meni nema smisla, a već imamo tridesetak igrača” – naglasio je Aleksandar Vasoski i reko svoje mišljenje o Premijer ligi:

Gledao sam par mečeva i što sam mogao vidjeti liga je izjednačena. Zrinjski je napravio tu prednost, ali ostali timovi su tu negdje, svako svakog može da pobijedi i to je moj prvi utisak“.

O Sabliću nije htio da priča, ali je naglasio da Sarajevo mora igrati ofanzivnije i atraktivno. 

Neću da pričam o mom prethodniku loše. Gledao sam te mečeve koje je Sarajevo igralo kući i imali su premalo tih pravih šansi na mečevima. Želim da igramo atraktivno i ofanzivnije, ali da to ima smisla i uspjeha” – rekao je trener Sarajeva i nastavio:

Pritiska sam svjestan jer sam radio u takvom klubu, Vardaru. To mi nije strano i volim da radim u klubovima koji iz mene izvlače maksimum, ja hoću samo korektnost i da zajedno idemo u naš proces“.

Na pitanje novinara iz kluba nisu željeli pričati o mogućim odlascima iz ekipe. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime