Nemanja Vidic, 10.5.2017. foto: Pedja Milosavljevic

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić u intervjuu za “Kurir” pričao je o trenutnom stanju u srpskom fudbalu, a osvrnuo se i na stanje u Crvenoj zvezdi.

On je pozvao da se provjeri kako je moguće da je Crvena zvezda i pored tolikih uspjeha u velikom dugu.

Kao navijač i neko ko je svoju mladost proveo u Crvenoj zvezdi, mnogo mi je drago što klub osvaja titule i igra u Evropi, ali se plašim da nas ti uspjesi ne koštaju mnogo jednog dana. Imali smo priliku da vidimo slično u bliskoj prošlosti. Mislim da je krajnje vrijeme da se provjeri odakle novac pojedinim ljudima dok su klubovi i dalje u velikim dugovima, pa ko je kriv i za toliko dugovanje Crvene zvezde. Svi znamo, Zvezdini navijači isto znaju, ali niko se ne bavi tim slučajem. Svi ćute. Ne mogu da razumijem da u našem fudbalu igrači koji nemaju tržišnu vrijednost imaju plate 600.000 evra plus bonuse“ – izjavio je Vidić.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda ukazao je na to da nema mladih igrača u bitnim utakmicama i da se plaši scenarija OFK Beograda.

Primjera radi, Crvena zvezda posljednjih godina nema nijednog igrača ispod 21 godine u važnim utakmicama u prvom timu. Prosjek godina startnih 11 igrača je, čini mi se, 28. Šta ostaje poslije takve politike kluba i trenera koji nemaju razumijevanja za mlade igrače? Ja sam bio kapiten Zvezde sa 20 godina, Stanković još mlađi. U eri transfera od sto miliona evra, Zvezda konstantinim igranjem u Ligi šampiona i Ligi Evrope, uz osvojene četiri titule, ne može da proda igrača ni za pet miliona evra. Zato mislim da će dugovi Zvezde još rasti i sve se plašim scenarija OFK Beograda. Nadam se da griješim“ – poručio je Vidić.

On je istakao da se stvari u srpskom fudbalu moraju kompletno mijenjati da bi se krenulo na bolje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime