Foto: Facebook/NK VIS Simm-Bau

Nakon verbalnog sukoba fudbalera Vis Sim-Baua Nermina Jamaka sa navijačima kluba u porazu od Rudara, uprava kluba je protiv igrača odlučila pokrenuti disciplinski postupak, a danas su svijetlost dana ugledale vijesti o prekidu saradnje. 

“Poštovani/e, osjećamo dužnost, ali i potrebu obratiti se svim iskrenim navijačima/cama našeg NK VSB sa izvinjenjem i objašnjenjem u vezi sa nemilom scenom koja se desila na protekloj utakmici.Naime, svjedočili smo nesportskom i apsolutno neprihvatljivom potezu našeg igrača – Nermina Jamaka prema navijačima našeg kluba koji su se nalazi van terena stadiona i tribina. Odlukom Upravnog odbora, pokrenuli smo disiplinski postupak zbog nediscipline i kršenja klupskog pravilnika, a kojim će jasno biti definisan stepen kazne. Ovim putem se još jednom izvinjavamo navijačima koji su doživjeli neugodnosti. Iskreno se nadamo da je ovo naša prva i posljednja objava ovakve vrste. Iza nas se nalazi težak period, ali to ni u jednom momentu ne opravdava kršenje osnovnih pravila postavljenih u klubu. Jedno od njih je svakako: POŠTOVATI NAVIJAČE – pisalo je u zvaničnom saopštenju kluba.

Za vrijeme trajanja disciplinskog postupka Jamak je bio udaljen od ostatka tima, a nakon nepunih 20 dana agonije stigla je vijest o raskidu ugovora.

Fudbaler sredine terena u prvom dijelu sezone nastupao je za Željezničar, a njegova avantura u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine okončana je poslije samo četiri zabilježena nastupa u dresu Vis Sim-Baua.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime