Vlado Draganić za MeridianSportBH: "Nadam se da će uspjesi reprezentacije popraviti situaciju u rukometu"

Član rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Draganić kazao je za MeridianSportBH da su svi svjesni u kakvom je stanju rukomet u državi i da je potrebna podrška mnogih.

On je naveo da je selektor Irfan Smajlagić za kratko vrijeme uradio dobar posao i da su na kraju uspjeli doći do cilja. 

“Sigurno da smo napravili ogroman uspjeh plasmanom na Evropsko treći put zaredom. Mislim da je ko malo očekivao poslije prva dva poraza u kvalifikacijama da ćemo uspjeti da izborimo plasman, ali eto mi smo čvrsto vjerovali i to na čelu sa selektorom naravno i uspjeli smo da ostvarimo dobar plasman. Selektor je odradio dobar posao, iako je bilo malo vremena da se selektuje ekipa i da se sve to posloži kako treba, ali vrijedno smo radili, spremali se i stigli do cilja” istakao je Draganić.

Bosna i Hercegovina će igrati u grupi s Holandijom, Švedskom i Gruzijom, i tu će pokušati doći do prvih bodova u istoriji na ovom takmičenju. 

“Smatram da nam se zapala teška grupa sa kvalitetnim reprezentacijama, ali kada se pogledaju i ostale grupe mislim da opet i nije toliko loše. Naravno Švedska i Holandija su prvi favoriti grupe, tu je i Gruzija protiv koje smatram da možemo doći i do prve istorijske pobjede na Evropskom prvenstvu. Naravno i protiv ove prve dvije selekcije treba dati sve od sebe, izaći hrabro na teren i tražiti svoju šansu”naveo je on.

draganić
Foto: Miroslav Tanasković

Što se tiče stanja u rukometu u državi, ističe da je potrebna podrška svih nivoa vlasti, te da su svi svjesni da je stanje generalno loše. 

“Stanje rukometa kod nas u Bosne i Hercegovini je generalno loše, i mislim da su svi toga svjesni, a pokazali smo da ima dosta kvaliteta u domaćem prvenstvu, ali nadam se da će sa uspjesima reprezentacije i ta situacija da se popravlja. Treba naravno podrška svi nivoa vlasti, da se ulaže malo više u rukomet i naravno da se više obrati pažnja na igrače generalno. To nije na nama, na nama je da radimo, treniramo i da se dokazujemo na terenu”kazao je Vlado i prokomentarisao je sezonu u Borcu:

“Znamo svi da je nam je sezona ove godine bila ispod svih očekivanja, naravno u Borcu se uvijek očekuju najbolji rezultati i borba za titule na svim poljima. Ove sezone smo imali dosta pehova sa povredama i neke se stvari nisu posložile kako treba, pa smo na kraju bili u situaciji i da se borimo za opstanak. Ipak ima i nekih dobrih stvari gdje je Borac dobio par mladih igrača iz svoga pogona koji će u budućnosti sigurno biti nosioci igre svoga kluba. Za sada još ne znam da li ostajem, treba tek da pričam sa upravom oko toga, obostrana želja za ostankom je tu, i treba u narednom periodu da se dogovaramo oko toga”.

Kao rođeni Nevesinjac ove godine je imao priliku u dresu Borca igrati protiv Hercegovine.

“Igrati u Nevesinju je zaista bio sjajan osjećaj. Nevesinjci su svima pokazali da vole rukomet i kako se podržava svoj klub i atmosfera u svakoj utakmici je bila fenomenalna. Nažalost još se ne zna da li će ostati u ligi ili ne, iskreno se nadam da hoće i da će se u Nevesinju i dalje igrati premijerligaški rukomet”naveo je Draganić.

Evropsko prvenstvo će se održati od 10. do 28. januara, a karte za utakmice Bosne i Hercegovine možete kupiti OVDJE

Piše: Dejan Jovičić

Postavi odgovor