Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

Borac u nedjelju od 14:30h u Kaknju igra utakmicu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Mladosti. Uoči utakmice na konferenciji za medije banjalučkog kluba, novinarima su se obratili šef stručnog štaba Vlado Jagodić i lijevi bek Đorđe Ćosić.

“Veoma bitna utakmica za nas. Pričali smo poslije one utakmice u Bijeljini, rekli smo da smo sebi dali gol nakon niza dobrih rezultata i napravili poraz u kojem smo, duša me boli kada analizram i vidim da smo imali najbolji posjed lopte, najviše duela, dodavanja, a nismo uradili ništa. Pričam to iz razloga što želim da kažem da nam se to ne smije više nikad dogoditi. Utakmica u Kaknju protiv Rudara je pokazala da se ekipa osvjestila nakon poraza. Djelovali smo efikasno i to bih volio da ponovimo” – rekao je u uvodnom izlaganju Vlado Jagodić.

Mladost dočekuje Borac u dobroj atmosferi nakon gostujuće pobjede protiv Krupe.

“Mladost nije ona Mladost sa početka prvenstva, to mi znamo. Uslijedila je promjena trenera. Kolega Nemanja Miljanović je uradio neke dobre stvari sa ekipom. Oni vide svoju šansu, žele nam se i revanširati za prvo kolo i to je normalno u fudbalu. Ekipa Mladosti je mlada, samo dva iskusna igrača. Veoma su mladi i poletni, ali normalno i neiskusni i tu vidim našu šansu” – kazao je trener Borca.

Nakon utakmice u Kaknju, Borac gostuje Slobodi, a potom slijede susreti sa Zrinjskim, Željezničarem i Širokim Brijegom.

“Slijedi nam nekoliko derbi susreta. Cilj u Kupu Bosne i Hercegovine smo ostvarili. Sada želimo tri boda da možemo maksimalno rasterećeni ući u sljedeće mečeve. Vraća se Aleksandar Subić, Dejan Meleg je stekao pravo nastupa, ali vidjećemo koliko će nastupiti protiv Mladosti. Može početi utakmicu, a mogu ga koristiti i u posljednjih trideset minuta” – dodao je Jagodić.

Čitavu pres konferenciju možete pogledati na našem “Jutjub” kanalu MeridianSportBH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime