Printscreen

Početkom septembra prošle godine iskusni stručnjak Darko Vojvodić dobio je pozitivne nalaze na virus korona, a njegova fudbalska svakodnevnica pretvorila se u pakao gdje su se za tas na vagi, te konačnu prevlast borili život i smrt.

Fudbalskim žargonom, u ovoj borbi na svu sreću tri boda pripala su Vojvodiću, ali ogromne prepreke na putu do ozdravljenja vodio je stručnjak porijeklom iz Foče.

U trenutku kada je saznao da boluje od virusa korona obavjestio je čelne ljude sarajevskog Olimpika gdje je u tom trenutku obavljao funkciju trenera, a odgovor kluba da tu informaciju ne širi dalje koštao ga je otkaza. Nemogućnost da dođe do adekvatne medicinske njege u Sarajevu Vojvodića je prisilila da se zaputi put Foče, gdje je obavljao svakodnevne preglede i primao infuzije.

“Nekoliko dana sam bio u poludepresivnom stanju, a tad mi je bilo sasvim svejedno da li ću preživjeti ili umrijeti. Čak sam dva puta počinjao da pišem oproštajno pismo. Kada sam došao na pregled, rekli su mi da moram biti priključen na respirator, ali to sam odbio. Rekao sam da ima onih kojima je on u tom trenutku potrebniji i otišao kući. Poslije nekoliko dana uz obilne terapije situacija je počela da se popravlja, pa sam se uspio izvući. Sigurno je da je mom ozdravljenju dodatni doprinos dao sportski i takmičarski duh, stvaran kroz višedecenijski staž u fudbalu” – rekao je Vojvodić za “Glas Srpske” i nastavio:

“Sigurno da je i ovaj svakodnevni sportski stres od 18 godina igračke karijere, te 12 trenerskog staža kumovao tome da obolim i da se jedva izvučem. Još nisam potpuno fit, mada je iz dana u dan sve bolje. Čini mi se da me fudbal više ne čini srećnim, zato ćemo vidjeti šta će donijeti naredni mjeseci.”

Darko Vojvodić jedini je trener u Bosni i Hercegovini koji je čak četiri kluba (Borac, GOŠK, Olimpik, Tuzla siti) uveo iz prvih liga Federacije BiH, te Republike Srpske u Premijer ligu BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime