Foto: Reuters/Lucy Nicholson

Kobi Brajant, legenda Los Anđeles Lejkersa, bio je poznat po nevjerovatnoj radnoj etici i “mamba mentalitetu”, no Kit Klos, jedan od trenera njegove ekipe na ABCD kampu 1995. godine, za “ESPN”-ov “Truth Podcast” je podijelio priču koja je možda i razlog zbog čega je prerano preminuli košarkaš postao onakav kakvim ga pamtimo.

ABCD kamp je od 1992. do 2006. godine bio mjesto na kome su se okupljale najveće srednjoškolske zvijezde u Sjedinjenim Američkim Državama. Tim u kome je bio Brajant je sve rivale pobjeđivao izuzetno ubjedljivo, pa je Kobi zbog nedostatka konkurencije i motivacije jednostavno prestao trčati, što se nije svidjelo njegovom ocu, Džou Brajantu.

“Kobijev otac je sišao sa tribina i pitao me šta nije u redu. Rekao sam mu da on ne želi trčati jer svakog dobijamo sa 30 do 40 razlike. Kada je to čuo, Džo je pred punom dvoranom udario sina u grudi tolikom silinom da je ovaj odmah završio na podu i počeo plakati” – prisjetio se Klos.

Gotovo je nemoguće zamisliti “Mambu” da se u svojoj profesionalnoj karijeri ponaša kao u navedenoj priči, ali ona je svakako dokaz da se neke stvari moraju naučiti na teži način.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime