Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnji crnogorski fudbaler Mirko Vučinić izjavio je u razgovoru za “Sportske novosti” da je Hrvatska najbolja reprezentacija u regionu, te da Bosna i Hercegovina i Srbija, po kvalitetu, zaostaju za “Vatrenima“.

Mirko Vučinić je rekao da Hrvatska godina ostvaruje jako dobre rezultate, što se ne može reći ni za jednu zemlju u regionu.

“Pogledao sam dosta utakmica i vidio jako puno dobrih stvari. Činjenica je da Hrvatska godinama ima rezultate koje ostale zemlje u regiji mogu samo sanjati. Ne mislim tu samo na Srbiju, Bosnu ili Crnu Goru, nego i dosta šire. Hrvatskoj se regija divi po mnogo čemu, ali ne samo zbog srebra u Rusiji. To što trajete već punih 25 godina. I to praktički bez ozbiljnije pauze. To je dokaz prave klase i dobrog rada, jer mnogima se dogodi veliki rezultat, ali ga nisu u stanju odbraniti. Hrvatska je uvijek tu, jako blizu vrha i to je fenomenalno, posebno ako znamo da vas ima možda četiri miliona” – istakao je Vučinić.

Nekadašnji napadač Rome i Juventusa tvrdi da bi Srbija mogla da se nosi sa Hrvatskom, ali da srpska ekipa mora biti svjesna da je i dalje dosta iza Hrvatske.

“Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan dvoboj, volio bih ga pogledati. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. No, Srbi moraju biti svjesni da su još uvijek daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo vidjeti je li u stanju raditi ono što Hrvati rade već 25 godina, je li u stanju ostati duže vremena blizu vrha. Zato je Hrvatska još uvijek liga za sebe u našoj regiji” – iskren je bio Vučinić.

Vučinić je u profesionalnoj karijeri nastupao za Sutjesku iz Nikšića, Leće, Romu, Juventus i Al Džaziru. Bio je reprezentativac Srbije i Crne Gore, a potom i Crne Gore.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime