Foto: KK Leotar Trebinje/Facebook

U sklopu 11. kola Lige BiH u košarci, Leotar će sutra od 17h gostovati protiv Čelika. Miro Vukoje, trener Trebinjaca, za MeridianSport je najavio ovaj duel, a komentarisao je i atmosferu sa kojom njegov tim ulazi u naredni susret.

Leotar je u prošlom kolu odigrao odlično i savladao Zrinjski, što će im mnogo značiti u pogledu samopouzdanja.

“Ozbiljno shvatamo sve utakmice, ali tu protiv Zrinjskog smo posebno, do detalja analizirali, te pokušali da imamo odgovor na svaku situaciju i na terenu se potvrdilo da smo uradili ispravan i dobar posao. Naravno da pobjeda napravi dobru atmosferu, uvijek je ljepše trenirati u sedmičnom ciklusu u takvom ambijentu, nego poslije poraza, ali šta da se radi, bavimo se takvim poslom i moramo se znati nositi i sa jednim i sa drugim. Kod nas se potvrdilo da smo se i poslije poraza vrlo brzo izdizali, ali nakon pobjeda je ugođaj uvijek ljepši” – rekao je Vukoje, a zatim se okrenuo protivniku:

“Čelik je po broju pobjeda isti kao i mi. Po sastavu smo dosta različite ekipe, kod njih se sve vrti oko Božovića, međutim svi ostali mu odlično asistiraju, kod njih postoji ta disciplina u smislu da se težište igre želi prenijeti pod tablu, oko reketa, kad se igra postavljeno, ali i iz tranzicije, tu je i ofanzivni skok, uz Božovića je tu i Delalić koji jako dobro igra pod košem, Križanović i Ćurevac takođe imaju naviku da igraju oko reketa, ali imaju i dobar šut, oni su stvarno jedna dobra selekcija”.

Iako nije siguran u kojem sastavu će njegova ekipa biti u sutrašnjem meču, trener Leotara ističe da se nada pobjedi.

“Mi imamo malo problema sa povredama, ne znam u kojem sastavu ćemo odigrati sutrašnju utakmicu, ali kako god, imamo dovoljno igrača, kvaliteta i energije da odigramo jednu ozbiljnu, ravnopravnu utakmicu. Uvijek smo spremni da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže i da stvari okrenemo u svoju korist” – završio je Vukoje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime