Foto: Privatna arhiva

Košarkaši trebinjskog Leotara će u okviru četvrtog kola Lige BiH na svom terenu dočekati Promo iz Donjeg Vakufa. Uoči ove utakmice, koja je na programu u subotu od 19h, izjavu za MeridianSport je dao Miro Vukoje, trener domaćina.

Leotar je u prva dva kola imao veoma težak raspored. Trebinjci su poraženi od Sparsa i Širokog, ali i u jednom i u drugom meču su bili ravnopravan rival gotovo čitavim tokom utakmice, tako da imaju razloga da pozitivno gledaju na sljedeće izazove.

“Kada se uzme u obzir činjenica da smo u prva dva kola za protivnike imali ABA 2 ligaše, onda bi poraz trebao da bude normalna stvar koja ne boli. Međutim, u obje utakmice smo bili više nego ravnopravni, čak smo u Sarajevu imali i šut za pobjedu i pored činjenice da je bilo nekih pogrešnih sudijskih odluka na našu štetu. Igrom i zalaganjem mojih igrača sam apsolutno zadovoljan, a to zadovoljstvo i motiv postignuća će još više biti izraženi nakon prvih pobjeda, koje očekujemo u najskorije vrijeme, tačnije već od sutra” – ističe Vukoje.

Promo je trenutno treći na tabeli, sa dvije pobjede i jednim porazom.

“Priprema za Promo je u ovoj sedmici tekla planiranom dinamikom, kroz analizu njihove igre i igrača pojedinačno. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja je vrlo uporna i koja nastoji da drži kontrolu reketa zaključno sa skokom sa puno igrača i u fazi odbrane, ali i u fazama tranzicione igre i postavljenih napada. U sastavu imaju tri Amerikanca, Vilsona, Vejda i ljevaka Mičela na spoljnim pozicijama, pod košem Gudića i Mustafića, uz proširen roster sa Džihanom, Klještanom, Mulaomerovićem i Kostićem. Dakle, nije slučajno da već imaju dvije pobjede, a da im je u Mostaru utakmica za dlaku izmakla” – dodaje trener Leotara.

Tim iz Trebinja ni u ovoj utakmici neće biti kompletan, ali će imati manje problema sa izostancima nego u ranijim utakmicama, jer su se neki košarkaši vratili u trenažni proces.

“Najveći problem su nam povrede igrača. Nismo mogli računati na Aleksića, Šakotića, Plakalovića, Ninkovića i Damjanovića. Ninković i Damjanović su se ove sedmice vratili trenažnim aktivnostima, Šakotić je takođe počeo s treninzima, ali sa njim nećemo žuriti sve dok ne bude potpuno zaliječen i fizički spreman. U meču protiv Proma, sigurno ćemo biti bez Aleksića i Plakalovića” – završava Vukoje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime