direktor
printscreen

Ivan Kepčija kandidat je za poziciju sportskog direktora Sarajeva, saznaje “SCSport”.

Od odlaska Emira Hadžića sa “Koševa” pozicija sportskog direktora Sarajeva ostala je upražnjena, a prema saznajima navedenog portala velika želja novog vlasnika Ismira Mirvića je Ivan Kepčija, mladi hrvatski stručnjak koji iza sebe već sada ima ozbiljnu karijeru i zasigurno bi bio veliko osvježenje za Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Kepčija je rođen 1982. godine u Puli, a nakon što je diplomirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, završio je i kineziologoiju na “St. Mary’s College” u Kaliforniji.

Tri godine Kepčija je radio kao zamjenik voditelja Akademije Dinamo, Romea Jozaka, čovjeka kojeg mnogi smatraju najzaslužnijim za razvoj najvećeg broja Dinamovih igrača i hrvatskih reprezentativaca, a potom je bio i sportski direktor Legije iz Varšave. Nakon uspješnog perioda u Poljskoj Kepčija je dobio posao u Real Madridu gdje je radio kao predavač na programu “Master en Direccion en Futbol”, a 2019. godine je postao sportski direktor splitskog Hajduka.

U novembru prošle godine Kepčija se rastao sa Splićanima, a onda je radio kao vanjski saradnik škotskog Hiberniana. Tokom proteklog ljeta se spominjao i kao novi sportski direktor Rijeke, ali do te saradnje nije došlo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime