Foto: Privatna arhiva

U prostorijama banjalučkog Sportskog bilijar kluba Osmica, za vikend je održan turnir pod nazivom Sportski bilijar klub Osmica Open 2021.

Učešće je uzelo 103 igrača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Šampionska titula je pripala Goranu Mladenoviću ‘Grgi’ iz Srbije, drugi je bio Roberto Bartol iz Hrvatske, a treće mjesto su podijelili Dejan Mihić iz Bosne i Hercegovine i Miloš Verkić iz Srbije.

Bilijar, Za vikend održan veliki turnir u Banjaluci, Mladenović slavio na Sportski bilijar klub Osmica openu
Official logo

Pobjedniku je pripala novčana suma od 1,000 evra, dok se drugoplasirani zadovoljio iznosom od 450 evra.

“Kao organizator, zadovoljan sam turnirom, uz neke sitne propuste. Takođe, bio sam i u ulozi sudije, a pomoć oko vođenja događaja sam imao od Vanje Kovačevića. Nekoliko mlađih igrača me pozitivno iznenadilo, a izdvojio bih dva člana SBK Osmica, Stefana Beronju i Nikolu Todorovića, te Ljubomira Kragulja. Što se tiče onih iskusnijih, posebno bih istakao meč u borbi za četvrtfinale između Borisa Tomaševića i Gorana Mladenovića ‘Grge’, koji je rezultatom 7:6 pripao Mladenoviću, a on je kasnije i osvojio turnir, te četvrtfinalni dvoboj između Davora Kuruzovića i Miloša Verkića, iz koga je Verkić izašao kao pobjednik sa 7:5, nakon što je gubio 5:0. Posebno se zahvaljujem ‘Fabrici Cofee’, glavnom i jedinom sponzoru” – za MeridianSportBH je izjavio Željko Škorić, predsjednik SBK Osmica.

Bilijar, Za vikend održan veliki turnir u Banjaluci, Mladenović slavio na Sportski bilijar klub Osmica openu
Official logo

Što se tiče igrača iz Banjaluke, pored trećeplasiranog Mihića koji brani boje BK Kajak, zapažene rezultate su ostvarili njegov klupski kolega Boris Tomašević i član Osmice, Vanja Kovačević, koji su svoj put završili u osmini finala, te Davor Kuruzović, takođe igrač Osmice, koji se plasirao među najboljih osam.

Turnir se održao pod pokroviteljstvom Bilijar saveza BiH uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime