Foto: eurovolley.cev.eu

Odbojkašice Bosne i Hercegovine izborile su istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, a prema riječima predsjednika Odbojkaškog saveza Alije Fatića zbog trenutne finansijske situacije veliko je pitanje da li će ekipa otputovati na turnir u Beograd.

Fatić je na konferenciji za novinare naglasio da je očekivao veću finansijsku podršku institucija, te da je Savez osigurao uslove za odvijanje priprema.

Očekivao sam daleko veću finansijsku podršku institucija, neki su nam dali podršku, ali to je zasad nedovoljno i lako se može desiti da ne otputujemo na Evropsko prvenstvo” – izjavio je Fatić.

Selektor reprezentacije Stevan Ljubičić je pričao o pripremama ekipe i važnosti samog takmičenja, te da će se reprezentacija pripremati na Ilidži do 17. avgusta kada putuje u Beograd.

Razmatramo da priključimo nekog sa šireg spiska reprezentacije zbog kvalitetnijih priprema. Cilj je da se što bolje pripremo, atmosfera je odlična u ekipi i moram pohvaliti sve igračice zbog zalaganja i požrtvovanosti. Ovo je bitan period za sve nas, ne trebam napominjati važnost Evropskog prvenstva. Imamo sve uslove u Sarajevu. Pripreme teku u najboljem redu, povreda nema što je navažnije” – izjavio je Ljubičić.

On je još dodao da idu na Evropsko prvenstvo da prikažu sebe u naboljem izdanju i da je ovo put ka razvoju klubova i samog sistema.

Sve ekipe će doći u najjačim sastavima. Imamo još tri sedmice za pripreme, fokusirani smo, ali ništa ne obećavamo. Idemo na prvenstvo da prikažemo sebe u najboljem izdanju. Svaki set i pobjeda je veliki uspjeh za bh. odbojku. Ovo je put ka boljitku i najveći uspjeh je razvoj klubova i što veći odziv mladih odbojci, a da se potom unaprijedi kompletan sistem. Put ka uspjehu je veoma strm, ali znamo da to ne može doći preko noći” – naglasio je selektor reprezentacije. 

Turnir će biti održan od 18. avgusta do 4. septembra, a Bosna i Hercegovina će igrati u grupi A sa domaćinom Srbijom, te selekcijama Azerbejdžana, Rusije, Belgije i Francuske.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime