Bašić saopštio loše vijesti pred duel sa Nefčijem

Fudbaleri Željezničara će u četvrtak na svom terenu dočekati ekipu Nefčija u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

“Grbavica” je potpuno rasprodata za taj susret i očekuje se ogromna podrška sa tribina, ali je trener Željezničara Nermin Bašić dan prije utakmice saopštio dosta loše vijesti što se tiče igračkog kadra.

“Imamo problema sa igračkim kadrom. Sigurno će otpasti veoma bitan igrač, Semir Štilić, a Edin Cocalić, Hamza Gasal i Edin Rustemović su povrijeđeni, dok Irfan Jašarević ima temperaturu” – rekao je Bašić, pa dodao:

“Ova atmosfera koja je napravljena oko Želje zaslužuje da im kažemo da ćemo se boriti i da im kažemo da mi to možemo”.

Prokomentarisao je Bašić i protivnika.

“Ne treba puno trošiti riječi o našem protivniku, trofejna ekipa koja je u Azerbejdžanu osvojila mnogo trofeja. Imaju mnogo turbulencija što ne treba da nas zavara. Jedna organizovana ekipa koja je tehnički perfektna, igraju dobro pod pritiskom, imaju puno reprezentativca, a hendikep im je što su izgubili napadača. Nisam boljeg igrača skautirao od njega. Trener je veliko ime, voli da igra fudbal, spreman je promijeniti tri-četiri formacije u toku utakmice, ali je imao malo vremena. Sada mu je ekipa jako kompaktna, bili su dosta široki u prvenstvu i neorganizovani dok on nije došao, ali se to sada promijenilo” – kazao je on, pa nastavio:

“Vi mene nikada niste čuli da sam rekao da mi je mali budžet već za mene trenutno Željo ima najveći budžet i najbolji igrački kadar. Ja sam čovjek sa strane, neka vrijeme pokaže da li je to to. Ja puno emocija ulažem u Želju i ne možeš bez emocija raditi u Želji. To je filozofija života. Ja sam naučio u svom životu kontrolisati emocije, a iz tih emocija smo napravili pozitivnu priču, mojim igračima se zahvaljujem. Hajde da ovo prenesemo na prvenstvo i da ozdravimo našeg Želju, te da uživamo u našim emocijama. Navijačima je bitno da se ostvari srce na terenu. Ja neću priznati da mi nemamo veću želju da pobijedimo sutra. Sanjamo da sa navijačima napravimo čudo. To bi bilo ravno čudu, a mi vjerujemo u čuda. To je karakter ove ekipe.

Prva osnova je da budeš hrabar. Zaista ne znam kako će biti sutra. Ako vas protivnik napada 40 minuta i vi date gol iz kontre onda morate nešto poduzeti. Nije meni ideja da se na 1:0 zatvaram nikada, ali sam želio da lijepo igram. Vidio sam da to lijepo ne mogu ljudi prepoznati, onda sam se prebacio i igram na rezultat. U ovom momentu je Želji bitna pobjeda i pozitivan rezultat”.

Podsjetimo, utakmica je na programu u četvrtak od 21 čas.

Postavi odgovor