foto: Damir Hajdarbašić/www.fkz.ba

Fudbalski klub Željezničar se danas oglasio zvaničnim saopštenjem povodom nedavne krađe na stadionu “Grbavica”

“FK Željezničar obavještava javnost da je obavljen sastanak s porodicom Mehmedbašić, a povodom nedavne provale u prostorije našeg stadiona. Porodica je uputila izvinjenje za neovlašten ulazak na stadion, a FK Željezničar i MUP KS su potvrdili da nije počinjeno djelo krađe” – stoji u zvaničnom saopštenju Željezničara. 

Drugog aprila tekuće godine Fudbalski klub Željezničar je prijavio MUP-u Kantona Sarajevo provalu u prostorije stadiona “Grbavica” počinjene od strane tri nepoznata lica. Klub je u toku dana dobio informacije o licima, a danas je održan sastanak s porodicom Mehmedbašić koja je uputila izvinjenje klubu na neovlaštenom ulasku na stadion.

Porodica i klub su ustanovili da M. Mehmedbašić nije na stadion provalio da bi otuđio predmete u vlasništvu kluba, te da nije počinjeno krivično djelo krađe. Željezničar će M. Mehmedbašiću omogućiti trenažne procese u omladinskim selekcijama jer je jako važno da se svako dijete bavi sportkom i na taj način razvija svoje fizičke i psihosocijalne vještine, te usvaja prave životne vrijednosti.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime