foto: fkborac.net

Dobrim partijama u dresu banjalučkog Borca Almedin Ziljkić zaradio je poziv selektora nacionalnog tima Dušana Bajevića, pa se očekuje da debituje u predstojećim mečevima protiv Irana, Holandije i Italije.

“Kao i svakom igraču, pa tako i meni predstavlja veliku čast i odgovornost što sam ovdje jer je reprezentacija ogledalo svega. Važno je da se pokažem onakvim kakav jesam i da potvrdim da nisam slučajno ovdje” – rekao je Ziljkić za zvaničnu stranicu FSBiH.

Olakšavajuća okolnost za Ziljkića krije se u činjenici da veliku većinu fudbalera poznaje od ranije, pa mu trema koju donosi debitantsko okupljanje ne predstavlja problem.

“Svi su dobri momci i od prvog susreta su me odlično prihvatili. Znam dosta igrača, jer sam sa nekima igrao u različitim klubovima, kao recimo sa Rahmatovićem, Tatarom, Todorovićem i Danilovićem. Ne osjećam nikakav pritisak niti problem što sam prvi put na okupljanju sa reprezentacijom. Ovo je za mene vrhunac i podstrek za dalji rad”.

Postoji velika mogućnost da Ziljkić  “probije led” već sutra u prijateljskom meču protiv Irana, a po njegovim riječima itekako spremno dočekuje svaku utakmicu.

“Iskreno, spreman sam za svaku utakmicu. Možda će zvučati neskromno, ali mentalno sam jak i pozitivac sam, imam potrebno samopouzdanje i radovao bih se ako debitujem protiv Irana. Međutim, ako se to ne desi, neću biti razočaran. Meni je stvarno čast što sam tu, a ako dobijem minutu, uradiću sve što mogu za tu minut, da ne govorim za nešto više” – zaključio je Ziljkić.

Utakmica protiv Irana na programu je u četvrtak sa početkom od 18 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime