foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

Mladen Žižović od danas više nije trener Slobode, a tu funkciju će u narednom periodu obavljati Amir Spahić.

Spahić je u proteklim sezonama vodio juniore Slobode, a prije toga je bio asistent u prvom timu te trener mlađih kategorija. Riječ je o treneru koji je ponikao u trenerskoj školi Slobode, a tokom svoje igračke karijere nosio je crveno-crni dres.

Žižović je imenovan za trenera Slobode prošle godine u martu kada se Sloboda borila za opstanak. Prema zvaničnim podacima FS BiH, na klupi Slobode sjedio je 34 utakmice. Četiri utakmice je propustio zbog crvenih ili žutih kartona. Pod njegovim vodstvom klub je ostvario 11 pobjeda, 13 poraza i 14 neriješenih rezultata.

Mislim da ekipa ima određeni kvalitet. Nadam se da će se ekipa razbuditi i da ćemo pokušati što prije da se vratimo na pravi kolosjek. Ono što nam je potrebno je jedna sigurna pobjeda, jedan dobar rezultat da bi se vratila vjera u ove momke. Nadam se da će se navijači početi vraćati na stadion Tušanj jer bez dobrih navijača i podrške publike mnogo je teže. Želim da se svi ujedinimo ka jednom cilju, a to je da se vratimo tamo gdje Sloboda i pripada– izjavio je Amir Spahić, novi trener FK Sloboda.

Sloboda se još zahvalila Žižoviću na saradnji i poželjela sreću u nastavku karijere.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime