Zlatan Imamović za MeridianSportBH: "Fokusiran sam na Mladost, volim ovaj klub"

Fudbaler Mladosti iz Doboj Kaknja Zlatan Imamović za MeridianSportBH prokomentarisao je prethodnu polusezonu, ali i najavio očekivanja za narednu.

Slabo je Mladost otvorila sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, ali uslijed velikih igračkih promjena i turbulencija, te upitnika u kojem rangu će igrati, tim iz Doboj Kaknja uspio je da se konsoliduje i privede prvi dio sezone kraju.

Protekla polusezona nije prošla onako kako smo zamislili, imali smo dosta kadrovskih problema, ekipa je bila potpuno izmijenjena u odnosu na ranije premijerligaške sezone. Pored svega toga uspjeli smo stvoriti jednu kvalitetnu ekipu koja će u ovoj polusezoni pokazati da joj je mjesto u gornjem dijelu tabele” – rekao je Zlatan Imamović.

Nakon polusezonu uslijedio je i prelazni rok u kojem je bilo dosta aktivnosti. Ipak, Imamovićeve ambicije vezane su trenutno samo uz Mladost.

Što se tiče prelaznog roka bilo je tu nekoliko ponuda i poziva tokom ove zimske pauze, ali trenutno sam fokusiran na igre u Mladosti. Volim ovaj klub, tu se najljepše osjećam– ističe Imamović.

b
foto: FK Mladost Doboj – Kakanj-Facebook

Pred početak drugog dijela sezone došlo je do smjene na klupi Mladosti. Umjesto iskusnog Dragana Radovića na klupu je došao mladi Eldin Čengić.

Pred 12. kolo doživio sam jednu neugodnu povredu leđa koja me je odvojila od terena u preostalim utakmicama. Mnogo sam radio na oporavku u ovom zimskom periodu, sada se dobro osjećam hvala Bogu i jedva čekam pocetak pripema. Dolazak novog trenera će donijeti i dozu nove energije, siguran sam da će igrači pokazati pozitivnu reakciju na terenu – dodao je Imamović.

Štoper Mladosti na kraju razgovora poželio je sreću i svom bivšem klubu, kakanjskom Rudaru u nastavku sezone.

Postavi odgovor