Foto: Lukas Droppan

Zlatko Jovanović, strateg slovačkog Komarna i bivši košarkaš Borca, Igokee, Slobode, Bosne, Sparsa i još mnogih klubova, u razgovoru za MeridianSportBH je pričao o svojoj trenerskoj i bogatoj igračkoj karijeri, u kojoj je osim brojnih timova nastupao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zlatko Jovanović je rođen 1984. i dolazi iz Novog Bečeja, trenutno živi u Budimpešti, a trenersku karijeru je startovao upravo u glavnom gradu Mađarske, gdje je radio sa mlađim kategorijama. Kako je do toga došlo, opisao je na sljedeći način:

“Sve se izdešavalo nevjerovatno, moja žena je to baš nedavno spomenula. Prije dvije godine sam imao ugovor sa Zlatiborom, ne znam šta se desilo, ali u jednom momentu sam odlučio da ne želim više da igram, sve mi je bilo jako nesigurno u vezi sa virusom korona i tom situacijom. Odlučio sam da sa suprugom i djetetom dođem u Budimpeštu, gdje sam našao trenerski posao.

Supruga ima dvojno državljanstvo, kao i dijete, dobila je posao i ja sam htio da je ispratim. Nadao sam se angažmanu, međutim nisam uspio naći klub u kome bih igrao i bio zadovoljan, a usput sam sve više i više išao ka trenerskom putu. Otvorilo mi se to da sam dobio posao u jednoj akademiji uz pomoć prijatelja Dejana Mladenovića koji je tu trener, pa sam počeo da radim sa klincima, U-16 i U-18 selekcijama”.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: Karol Scholtz

Jovanović od ove sezone sa klupe predvodi Komarno, ekipu koja se takmiči u najvišem rangu slovačke košarke, što mu je prvi posao glavnog trenera u seniorskoj konkurenciji.

“Komarno, moj sadašnji klub koji se nalazi na 50 minuta od Budimpešte, preuzeo je Boban Tomić, bivši reprezentativac Slovenije koji je između ostalih igrao za Olimpiju i Krku. Znali smo se i započeli priču o tome kako bih ja mogao da počnem da radim kod njega, a ekipa je tada trebalo da igra Drugu ligu Slovačke.

Ipak, to takmičenje se prekinulo zbog virusa korona pa sam ostao u akademiji, a Boban i ja smo zadržali kontakt. Komarno se potom vratilo u najviši rang, a on je ostao korektan i istakao je da me želi i za Prvu ligu jer smatra da sam prava kombinacija za klub, koji ima najmanji budžet i veoma mladu ekipu.

Sve ovo mi i nije došlo toliko iznenada, kroz igrački put sam shvatio da ću ostati u košarci, stvarno ne vidim sebe ni u čemu drugom. Imam i svoj kamp, o tome ćemo kasnije, tako da nisam znao kojim tačno putem ću da odem, ali taj trenerski se nekako konstantno nazirao. Igrao sam plejmejkera, generalno to znači ostanak u košarci i na kraju se ispostavilo da je sve onako kako je trebalo da bude” – objasnio je “Zlaja”.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: Karol Scholtz

Komarno u tekućoj sezoni pod vođstvom našeg sagovornika bilježi zaista fantastične rezultate u Ligi Slovačke. Dva puta su savladali Inter iz Bratislave, a pao je i aktuelni šampion, ekipa pod imenom Spiski Ritijeri.

Nakon nešto sporijeg starta, Jovanovićevi izabranici su povezali deset uzastopnih pobjeda, a sada se sa omjerom od 12 trijumfa i šest poraza nalaze na drugoj poziciji na tabeli.

“Dva puta smo dobili Inter iz Bratislave, ta prva utakmica je bila baš preteška jer smo prije nje savladali i aktuelne šampione Spiski Ritijeri, pa smo bili emotivno ispražnjeni. Imamo mladu ekipu i igrali smo kod kuće bez publike, pribojavao sam se, ali smo ih uspjeli pobijediti.

U timu su dvojica igrača iz Srbije, Luka Gašić i Vuk Đorđević, i jedan i drugi su gradili karijeru kod kuće, međutim nisu ‘bili na mapi’, a preko ljeta sam dugo radio selekciju i oni su mi bili idealni za nas.

Naš rezultat je iznad svih mogućih očekivanja i nadanja, ali s druge strane, znam koliko smo radili, počeli smo devetog avgusta i poznajući ligu, bio sam siguran da će kad-tad doći do nečega. Koliko god da neko ovo vidi kao ‘lud’ rezultat ili nešto slično, ja znam šta smo prošli.

Filozofija mi je ista kao i kada sam bio igrač: pobjeda – nema svadbe, poraz – nema sahrane. Idemo dalje, računi se svode na kraju i vidjećemo da li ćemo da pravimo svadbu ili ne, a za sada držimo neku liniju” – siguran je 37-godišnji trener.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: BC Komarno/Facebook

Mnogi igrači sa ovih prostora su jedan dio svoje karijere proveli u Slovačkoj, a neki su ostavili zaista dubok trag u njoj. Generalnu situaciju u ligi i košarkaškoj kulturi ove srednjoevropske države, Zlatko je iz vlastitog iskustva opisao ovako:

“Jedna riječ koja može da opiše Ligu Slovačke je interesantna. Stvarno je tako, prvo zbog pravila da protiv svih igraš četiri puta. U svakoj ekipi generalno ima pet stranaca, negdje su slabiji, a negdje bolji, međutim čim vidiš da je tu toliko imena sa strane uz domaće igrače, znaš da ima kvaliteta. Mali problem predstavlja mali broj klubova, zbog toga se i igra četvorokružni sistem, ali šampionat je generalno dobar, sadrži dosta atletike i trčanja.

Ima dosta igrača sa naših prostora, mnogi od njih prolaze kroz Slovačku, npr. Ibrahim Durmo je prije dvije godine bio MVP u dresu Prievidza, Aleksandar Radukić je nastupao za Handlovu, Jure Zubac sada igra za Inter, Saša Avramović je već pet godina u Iskri i postaje legenda kluba, a ima ih još.

Ono što razlikuje Slovačku i naše prostore je prije svega emocija, niko nema takvu luđačku energiju kao mi, to govorim i iz igračke perspektive, oni nikada ne mogu biti toliko ‘napaljeni’. Ipak, napreduju, reprezentacija im je ušla u kvalifikacije gdje je u grupi sa Srbijom, neke ekipe igraju Alpe Adria kup, korak po korak idu naprijed”.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: Karol Scholtz

Protagonista ove priče je svoju seniorsku igračku karijeru započeo kao izuzetno mlad i već sa 15 godina je nastupao za Polet Keramiku, gdje je svlačionicu između ostalih dijelio sa Zoranom Ercegom.

“Jako rano sam počeo sa seniorskom karijerom, bilo je to u Novom Bečeju, mjestu odakle sam, u Polet Keramici, koja je tada igrala B ligu. Ekipa je bila dosta dobra, Zoran Erceg i ja smo bili gurani kao klinci i imali smo dosta prostora kao projekti.

On je napravio fantastičnu karijeru, a moja je otišla nekim čudnim putem. U to vrijeme nisam bio isti igrač kao u kasnijem periodu. Da bi se nametnuo kao toliko mlad, potrebna je nenormalna energija u odbrani, međutim već tada se vidjelo da ću više igrati kao napadač” – prisjetio se Jovanović.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: Karol Scholtz

Potom je prešao u Rudar iz Pljevalja, da bi ga put odveo u Banjaluku, gdje je 2003. zaigrao za tadašnju Banjalučku Pivaru, odnosno Borac Nektar, odakle se kratko prebacio u Igokeu, pa se ponovo vratio u crveno-plave.

Ekipa iz grada na Vrbasu je 2004. ispala u Prvu ligu Republike Srpske, a Zlatko, kao i većina banjalučkih ljubitelja košarke iz tog vremena, posebno pamti pobjedu protiv Igokee u finalu Kupa RS 2007. godine.

“Čovjek koji me doveo u Banjaluku je Drago Karalić. Nevjerovatna sudbina je da je njegova žena iz Bečeja, pa je tako čuo za mene, a ja sam u to vrijeme igrao u Crnoj Gori, u Rudaru iz Pljevalja. Bili smo u finalu Lige Crne Gore i tu negdje me i primijetio, doveo u Borac i promijenio mi karijeru” – istakao je Jovanović, pa nastavio:

“Borac, u toj sezoni Banjalučka Pivara, nakon perioda ABA lige je upao u krizu, ali mene to nije interesovalo, bio sam mlad i došao sam da se dokažem. Igrali smo Ligu BiH i prolazili kroz sablasnu borbu za opstanak u njoj. Tu sam bio do samog kraja, ali Borac je u tim momentima ispao pa sam otišao u Igokeu da odigram Superligu, zaista ‘luda’ sezona za mene. 

Nakon toga, Drago me ponovo pozvao u crveno-plave, Nenad Ignjatić ‘Maki’ je bio pomoćni trener, a tu su još bili Miroslav Dojčinović, Bojan Božić i ta ekipa. Osvojili smo Prvu ligu RS nakon ‘luđačke’ majstorice protiv Mladosti u ‘Boriku’, međutim ta sezona je ostala upečatljiva po tome što smo u finalu Kupa RS u Kozarskoj Dubici devetog januara dobili Igokeu, koja je u tom momentu igrala ABA ligu”.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Privatna arhiva

O pomenutoj sjajnoj završnici Kupa RS i generalnom rivalstvu sa Igokeom, Zlatko je dodao sljedeće:

“Za njih su između ostalih nastupali Aleksandar Gajić, Zoran Stevanović, Jovan Koprivica, Nikola Bulatović, Dejan Ćup i Bojan Đurica, to je bila ekipa za Evropu. Kod nas su uz mene bili Danilo Palalić, Ranko Velimirović, Tomica Zirojević, Dalibor Stupar, Bojan Milinović, Nebojša Pavlović, Igor Josipović, generalno domaća djeca uz nas par kao pojačanje.

Igrali smo Prvu ligu RS i susreli smo se sa Igokeom, bilo je normalno da će ljudi malo više navijati za autsajdere. Sjećam se kao da je bilo juče, da smo igrali sedam dana, mislim da ne bi mogli da nas dobiju. Velimirović je imao svoje veče, a svakako je bio jedna od najboljih četvorki na ovim prostorima. Odigrali smo sjajnu utakmicu i to mi je jedan od ljepših momenata u karijeri.

Rivalstvo sa Igokeom je bio ogromno, a ja to naravno gledam isključivo kroz sport. Nastupao sam za oba tima, i dan danas sam u dobrim odnosima i sa jednima i drugima. Na stranu neke druge stvari, ali sportsko rivalstvo je uvijek bilo haos.

Utakmice su bile nevjerovatne, pogotovo nakon sezone o kojoj smo pričali, kada smo se vratili u najviši rang, gdje su Aleksandrovčani i dalje bili odlični. Sjećam se da je u ‘Boriku’ na našim duelima bilo četiri-pet hiljada ljudi, kao u dobra stara vremena, ‘gori zemlja’, to su mi takođe najljepši momenti u karijeri”.

Za kraj priče o Borcu, posebno smo se dotakli Ranka Velimirovića, crnogorskog košarkaša koji je imao mnogo uticaja na našeg sagovornika, kome je bio veliki rival u šutiranju, ali i tenisu.

Pričali smo i o trening mečevima, koji su se na inicijativu Bojana Božića odigravali svake srijede.

“Ranko Velimirović je jednostavno promijenio moju karijeru, to je čovjek od koga sam, pored mog pokojnog oca, kroz karijeru vjerovatno naučio najviše o vaspitanju. Sa njim sam proveo možda i najbitnije momente u najbitnijim godinama, a i dan danas mogu da kažem da mi je stariji brat.

Bio je nevjerovatan igrač, nevjerovatna inteligencija, kako košarkaški, tako i u ostalim stvarima, i dalje smo vezani i ostali smo u kontaktu. Te priče da ga nikad nisam dobio u šutu mogu ostati kao legenda, on dobro zna koliko puta sam ga pobijedio ali nisam htio to da namećem, a što se tiče tenisa, posljednja tri puta sam ja bio uspješniji i on od tada više i ne igra (smijeh).

U to vrijeme, kada je Boža bio pomoćnik, bilo je i nekih loših momenata, da ne ulazim sada u to. Sjećam se da je on tražio da se trening utakmice non-stop održavaju srijedom, a vidiš dokle je danas došla košarka, igra se na svaka dva-tri dana. To je tada bilo čudno, ali moram da pohvalim Bojana, svake srijede smo igrali između sebe i tako dizali formu, što nam je pomoglo da ostvarimo dobar rezultat” – kazao je bivši igrač crveno-plavih.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Ranko Velimirović; Foto: arhiva.borac-sport.com

Poslije završetka saradnje sa Banjalučanima, “Zlaja” je sezonu 2008/2009 proveo u tuzlanskoj Slobodi, odakle je umalo prešao u Crvenu zvezdu, koju je tada vodio Svetislav Pešić, da bi poslije potpisao za sarajevsku Bosnu.

“Nakon odlične sezone u Borcu, otišao sam u Slobodu, koja je bila prepoznatljiva po pravljenju dobrih igrača, npr. Elmedin Kikanović i Miljan Milošević su upravo odatle otišli u Zvezdu.

Nisam toliko htio da ostanem u Bosni i Hercegovini, ali sam sa druge strane znao šta to može da mi donese i ispostavilo se kao prava odluka. Proglašen sam za MVP-a lige, a u decembru, u toku sezone, otišao sam kod Svetislava Pešića u Zvezdu” – prisjetio se 37-godišnjak, te nam dodatno približio ovu situaciju:

“Marko Marinović je polomio nos, a Nemanja Nedović je bio baš mlad, tako da nisu imali plejmejkera. ‘Kari’ me zvao da budem kod njih sedam dana i da se poslije registrujem. Koliko se sjećam, slijedila je utakmica protiv Budućnosti i sve je bilo u redu, međutim neki dogovor se odjednom izjalovio i ja sam ostao u fazi čekanja.

Dva kluba ipak nisu uspjela da se dogovore oko obeštećenja, a problem oko tog transfera je bio i to što je Sloboda napadala ABA ligu. U polufinalu smo na jednu loptu ispali od Bosne koja je igrala Evrokup, sjećam se da smo vodili i 20 razlike, ali sezona je svakako bila sjajna, a potom sam otišao upravo u ‘Studente'”.

Trener Komarna je, u pauzi od razgovora o svojoj igračkoj karijeri, kroz vlastito iskustvo uporedio nekadašnje i trenutno stanje u najvišem rangu bosanskohercegovačke košarke.

“Liga je prije bila mnogo jača, svima danas postaje jasno da gdje ima novca i ulaganja, ima i kvaliteta. Sve je bilo drugačije propraćeno, postojao je sportski naboj. Odeš u ‘Mejdan’ – puna dvorana, odeš u ‘Borik’ – puna dvorana, isto je u Aleksandrovcu, Širokom, Posušju, Grudama, ne možeš da pobijediš u gostima.

Kao što je na ovim prostorima sve počelo da pada iz dobro znanih razloga, tako je počeo da pada i sport, to je jasna stvar, ali ja sam imao sreće što sam kao igrač u Bosni i Hercegovini uhvatio jedan dio tog pozitivnog ludila.

Igrao sam pred punim ‘Mejdanom’ i ‘Borikom’, kao i u krcatoj ‘Skenderiji’, prije je to bilo mnogo bolje. Svi dobri igrači su otišli vani, ja sam se vraćao iz svojih razloga, ali gotovo svi ostali su poslije proveli veći dio svoje karijere napolju” – obrazložio je Jovanović.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

Dok je u takmičarskoj godini 2009/2010 nosio dres Bosne, sjajni plejmejker je zabilježio i četiri nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Eurobasket.

Poslije “Studenata”, odigrao je par mečeva za Borac, a onda se otisnuo u Iran, gdje je bio član Tauzina iz Kašana, koga je sa klupe predvodio Vlade Đurović.

“Iskustvo sa reprezentacijom je bilo kratko, ali mi je promijenilo karijeru. Dolazak među 12 najboljih igrača BiH, predstavljanje države i učešće u kvalifikacijama, ogroman kvalitet pojedinaca protiv kojih igraš, jednostavno uvijek kažem da je vrhunac kada se dogura do nacionalnog tima” – naveo je Zlatko, pa se okrenuo Iranu:

“Poslije Bosne, čekao sam na odlazak u inostranstvo, a iz Borca sam dobio opciju da mogu da igram za njih na otvorenom ugovoru. Moj tadašnji agent Miško Ražnatović mi je rekao da to i uradim, a on će mi u najkraćem roku pronaći novi angažman.

U Banjaluci sam odigrao dvije-tri utakmice, a potom me Vlade Đurović pozvao da dođem u Iran i to je moje prvo pravo iskustvo u inostranstvu, odmah ‘vatreno krštenje’. Bilo mi je odlično, bio sam MVP lige, sa Đurovićem sam imao sjajnu komunikaciju, a tim je ušao među prve tri pozicije na tabeli”.

Naredna stanica u Jovanovićevoj inostranoj karijeri je bio rumunski Temišvar, u kome se zadržao od 2011. do 2015. godine, a poslije toga se vratio u Iran. Nešto kasnije je zaigrao i u Francuskoj, u ekipi Turs Metropola, međutim tamošnja košarka mu nije najbolje odgovarala.

“Ako pričamo o mojoj inostranoj karijeri, Temišvar je vjerovatno najsvjetlija tačka u njoj, jako sam vezan za to vrijeme. Četiri godine zaredom sam igrao tamo, klub izuzetno dugo nije osvojio nijedan trofej, a mi smo sa mnom kao kapitenom bili najbolji u Kupu Rumunije.

Igrali smo finale prvenstva i kasnije još jedno finale kupa, nevjerovatno je koliko me lijepih uspomena veže za to mjesto. Blizu mi je kuće, a imao sam i ‘strašne’ saigrače, sa kojima sam ostao prijatelj za cijeli život. 

Svako ima ono što mu prija, a meni Francuska nije toliko odgovarala jer je liga bila previše fizički orijentisana. Jednostavno, nisam uživao na parketu i to me dosta kočilo, ali svi ostali uslovi van terena su zaista sjajni. Mi smo bili u blizini Pariza, grad je prelijep, imaš sve što ti treba, a i dijete mi se rodilo u Francuskoj, tako da je sve osim košarkaškog dijela bilo fantastično” – rekao je naš sagovornik.

Poslije Temišvara, a prije Francuske, “Zlaja” je igrao za Spars, dok je u sezoni 2018/2019 imao svoj drugi mandat u Slobodi, u kojoj je sarađivao sa trenerom Josipom Pandžom. O periodima provedenim u Sarajlijama i Tuzlacima, rekao je sljedeće:

“Nakon Irana i Rumunije, malo sam se zasitio, bilo mi je dosta putovanja i svega ostalog. Sa ženom sam već krenuo u formiranje familije i bila nam je potrebna neka mirnija luka, koliko god ne možeš to da biraš. Odlučio sam da se vratim na naše prostore i dobio sam poziv od Sparsa, gdje mi je bilo okej. Igrali smo Superligu, a to mi je privatno bio najljepši period jer mi je supruga zatrudnila u Sarajevu. 

Sa Josipom sam u jako dobrim i prijateljskim odnosima, sjajan je momak i obećao sam mu da ću igrati kod njega ako se otvori opcija za to. Zvao me i u Kakanj, a kasnije je preuzeo Slobodu, koja je tada imala ambiciju i prešao sam tamo.

Za zelenim stolom smo izborili plasman u Drugu ABA ligu, imali smo dobru ekipu, tu su bili Milivoje Božović, Josip Naletilić, Emir Čerkezović, Haris Dedajić, Obrad Tomić, Danilo Šibalić i ostali”

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Privatna arhiva

Ponovo smo otvorili temu domaće košarke i Lige BiH, no ovog puta smo se više fokusirali na trenere, prvenstveno one mlađe.

“Jako sam ponosan na činjenicu da mogu da pozovem toliko trenera i obratim im se za bilo kakav savjet, kada bih krenuo da nabrajam, ne bih mogao da se zaustavim.

Mislim da ne treba da brinemo za taj segmenat, a dolazi i mlada ekipa, kao što su Pandža, Boban Ninić, Ahmet Pašalić, Ognjen Radić, Vladimir Radovanović i ostali.

Rekao bih da čak imamo neku malu smjenu generacija, mada su tu i stručnjaci koji vode neke ozbiljnije klubove, poput Dragana Bajića u Igokei” – naveo je strateg Komarna.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: Karol Schultz

Nastavili smo o trenerskom poslu i problemima koje on nosi, prvenstveno u radu sa mladim igračima.

“Jedini čovjek za koga vidiš da od mladih igrača može da napravi ‘ludilo’ je Vedran Bosnić, koji je uradio ‘haos’ u reprezentaciji. Ipak, mlađe kategorije su problem, ne samo u BiH, nego i u Srbiji i Hrvatskoj.

Biti trener mlađih kategorija je jako zahtjevan posao, veoma je teško naučiti igrača sve što možeš, ali ta tema je toliko opširna da bismo o njoj mogli govoriti tri dana.

Djeca više nisu toliko zainteresovana za sport, ulaganja ne dozvoljavaju da se potpuno posvetimo radu sa njima, dosta se gledaju rezultati, a pravljenje igrača i ne toliko.

Na primjer, Spars je i dalje za pohvalu, već dugo rade sa mladima i drže rezultat, Igokea igra juniorsku ABA ligu gdje Slobodan Kecman radi odličan posao sa klincima, a Borac ima akademiju i to su neke dobre stvari u tom ‘tunelu’ u kome tražiš svjetlo” – ispričao je Zlatko.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: BC Komarno/Facebook

Za kraj, dotakli smo se košarkaškog kampa “Basket Friends”, koga je naš sagovornik pokrenuo 2017. godine.

“Kamp ‘Basket Friends’ je moja druga košarkaška pasija, došao sam na ideju da ga pokrenem i učinio sam to 2017. Moj Novi Bečej je malo mjesto, ali košarkaška reprezentacija Srbije u njemu već neko vrijeme radi pripreme, pa sam osjetio da bih mogao da probam da iskoristim neke svoje konekcije u svrhu kampa.

Nakon prve godine sam shvatio da je to ozbiljna stvar i jako sam ponosan, tu smo već šestu godinu, samo smo promijenili lokaciju. Generalno, ‘Basket Friends’ se najviše bavi košarkom, a ne toliko ostalim stvarima. Oko sebe sam okupio vrhunske stručnjake, i za djecu, i za starije.

Cijeli kondicioni program vodi Azur Sakić, kondicioni trener reprezentacije BiH, rekao bih da je kamp trenutno na izuzetno visokom nivou i svu svoju energiju ću da usmjerim na njega. Kada ga reklamiramo, pišemo da je za djecu od osam do 16 godina, međutim tu su i stariji igrači koji dolaze na individualne programe, uglavnom treniramo u julu i za sada sam zaista prezadovoljan svime” – završio je Jovanović.

jovanović, Zlatko Jovanović za MeridianSportBH: “Shvatio sam da ću ostati u košarci, ne vidim sebe ni u čemu drugom”
Foto: Basket Friends/Facebook

Već u svom prvom seniorskom trenerskom angažmanu, Zlatko Jovanović je pokazao veliki talenat i znanje te u tekućoj sezoni ostvaruje rezultate koje je, osim njega, rijetko ko očekivao.

Komarno će naredni izazov u nacionalnom šampionatu imati 14. januara na svom parketu protiv Luceneca, a u četvrtfinalu Kupa Slovačke ih 15 dana kasnije očekuje okršaj protiv Spiski Ritijerija.

Piše: Nikola Ignjatić

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime