Foto: basket.ba

Zmajevi su dobili sigurnosne garancije od saveza Litvanije i FIBA-e da mogu doći na gostovanje. Kako je potvrđeno za MeridianSportBH KS BiH čarter let za košarkaše je pronađen i oni bi trebali sutra ujutru  da krenu na put za Viljnus.

“Dobili smo sigurnosne garancije od Košarkaškog saveza Litvanije i FIBA-e čija su službena lica već u Vilnjusu. A od Ministarstva vanjskih poslova BiH smo dobili preporuku da možemo otpuovati i osjećati se sigurno” – izjavio je potparol KS BiH Hajrudin Prolić.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine donio je odluku da se ipak ide na utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. zbog potencijalnih rigoroznih sankcija koje bi mogle uslijediti nakon nedolaska košarkaša BiH u Vilnjus.

“Trenutno tražimo način i čarter let kako bi eventualno stigli na utakmicu. Još uvijek ne znamo da li ćemo uopšte dobiti priliku da otputujemo. Još uvijek ne znamo u kojem igračkom kadru bismo mogli nastupiti u Vilnjusu. Jer se dio naših košarkaša već vratio u svoje klubove. U svakom slučaju bez sumnje ko god bude tu na okupu, ostaviće srce na terenu u Litvaniji. Bitno je naglasiti da je u ovom trenutku najvažnije da izbjegnemo teške sankcije koje bi bh. košarka pretrpjela u slučaju nepojavljivanja na utakmici u Litvaniji. Zbog toga činimo sve da bismo u jako tijesnom vremenskom peirodu organizovali put u Litvaniju”rekao je Prolić.

Utakmica BiH i Litvanije na programu je sutra sa početkom od 18:30h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime