foto: nfsbih.ba

Prema specijalizovanom sajtu za statistiku “Gracenote” Bosna i Hercegovina ima polovične šanse da se nađe u baražu za Svjetsko prvenstvo, a minimalne za plasman u Katar.

Prema prognozama “Gracenota“, Francuska u grupi sa Bosnom i Hercegovinom ima ubjedljivo najveće šanse da bude prvoplasirana, odnosno 85 odsto.  

Zanimljivo, Finska ima 11 odsto šanse za prvo mjesto, što je za čak osam više nego Bosna i Hercegovina. Ipak, prema njihovim prognozama Bosna i Hercegovina ima značajno veće šanse za drugim mjestom. “Zmajevi” po ovoj računici imaju tačno 50 odsto šanse za baraž, dok su Finci na 32 odsto za drugo mjesto. Ukrajina je dobila samo jedan odsto šanse za direktnim plasmanom, a 23 odsto za baraž.

Ipak, u konačnici na Svjetskom prvenstvu u Kataru ovaj sajt ne vidi nikoga osim Francuza iz grupe D. Za sam plasman, Finci su dobili šanse 18 odsto, a Bosna i Hercegovina deset.

Bosna i Hercegovina sutra igra utakmicu kvalifikacija protiv Kazhastana, koja će uveliko odrediti dalji tok za “Zmajeve“. Prema istim ovim prognozama, naredni rival Bosne i Hercegovine nema apsolutno nikakve šanse za Mundijal.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime