Printscreen

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović pred utakmicu 19. kola Premijer lige protiv Leotara rekao je kako se nada novom rekordu.

Želimo se dobro predstaviti jer je zadnje kolo. Zadovoljan sam kako momci treniraju, dobra je energija, jako dobra atmosfera. Danas imamo još jedno okupljanje, sutra je utakmica u kojoj želimo osvojiti tri boda i zaokružiti jesen. Sa ta tri boda osvojićemo 48 bodova što je najviše do sada u Premijer ligi. Mi smo sportisti i bez obzira na rekord ili ne, ići ćemo na pobjedu” – rekao je Sergej Jakirović i dodao o protivniku:

“Leotar je izgubio zadnje četiri utakmice, izgledaju mi da im je pao entuzijazam. Na ‘Policama’ su nas namučili, bila je teška utakmica koju smo mogli ranije riješiti. Očekujem ih borbeno i sada, bore se za sebe i opstanak u ligi. Vjerujem da će biti blok i da će pokušati iz kontranapada, ali spremni smo na to. Nije lako probiti ekipu koja se brani, jer lopta teško ide. Protiv Posušja je teren izdržao, nadam se da će tako biti i protiv Leotara. Nema veze, moramo imati dva plana kako bismo postigli pogodak”.

Zrinjski je zbog incidenata na utakmici s Posušjem kažnjen sa jednom utakmicom pred praznim tribinama, ali “Plemići” ipak očekuju navijače sutra “Pod bijelim brijegom“.

“Naravno da očekujem podršku publike. U klub još nije stigla nikakva službena odluka iz Saveza, a koliko ja znam da i kada ona stigne mi imamo pravo na žalbu, tako da sutra očekujem publiku kao i u svakoj domaćoj utakmici do sada – kazao je Jakirović.

Trener Zrinjskog je potom otkrio šta nakon ove utakmice.

Okupićemo se 17. januara, imamo puno vremena za odmor. Pauza je toliko duga da zaboraviš u kojem klubu radiš. Momci će dobiti plan za period odmora, tako da imamo sasvim dovoljno vremena za sve. Ova utakmica neće biti kvalifikaciona ni za jednog igrača, svi su oni pod ugovorom. Mi ćemo u razgovoru sa njima vidjeti šta ćemo, da li će neko na posudbu ukoliko želi veću minutažu. Na određenim pozicijama želim još dodatnog kvaliteta, pa ćemo prema dovedenom odlučivati na koga ćemo manje računati“.

Mario Tičinović i Dragan Juranović su pod upitnikom za utakmicu protiv Leotara, dok Ivan Bašić ima tri žuta kartona.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime