Anderson prezadovoljan: "Preuzeli smo kontrolu nad terenom, možda smo zaslužili i više"

Švedski selektor Jane Anderson bio je zadovoljan viđenim u današnjoj pobjedi protiv Slovačke

Reprezentativci Švedske u okviru grupe E pobijedili su Slovake minimalnim rezultatom, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Emil Forsberg. Utakmicu je površno izanalizirao selektor švedskog nacionalnog tima Jane Anderson pri obraćanju medijima nakon utakmice. 

“Odlična stvar po nas je to što imamo četiri osvojena boda iz prve dvije utakmice. Ove godine smo odigrali sedam utakmica u kojima smo primili tek jedan gol, čime smo izuzetno zadovoljni. Mislim da je danas naša napadačka linija zaslužila malo više, na momente su bili fantastični” – započeo je Anderson, pa se osvrnuo na odličnu partiju Aleksandera Isaka:

“Prelijepo ga je gledati na terenu jer se radi o ogromnom potencijalo. On je mlad igrač koji još ima veliki prostor za napredak ispred sebe i mislim da će mu se dobre stvari tek početi dešavati u karijeri. Svi smo vidjeli da je danas bio odličan”.  

“Istina je da u prvom poluvremenu nismo izgledali onako kako smo zamislili. Slovaci su se organizovano i poprilično brzo pomjerali na terenu i naš su prostor za manevar sveli na minimum. U drugom poluvremenu smo mi ipak bili ti koji su više trčali i pokrivali svojim pomjeranjima veći dio terena, pa je samim tim sve izgledalo bolje po nas. Ponekad su stvari teške jer vam ih protivnik takvima napravi, ali srećom smo od njih uspjeli preuzeti ulogu ekipe koja kontroliše prostor” – rekao je Anderson prije nego što je prokomentarisao nastup Emila Forsberga: 

“U napadačkim akcijama se najbolje ogleda dinamika tima i po tome se jasno vidjelo da nismo dobro odradili prvo poluvrijeme. Ponekad nam možda treba više Forsbergove inicijative, ali zadovoljan sam njegovom predstavom. Sigurno je da on može stvarati šanse koje donose golove i pobjede, a ostali bi se trebali pobrinuti da lopta što češće dolazi u njegove noge kako bismo povećavali vjerovatnoću istoga”.

Švedski selektor je objasnio i zbog čega je baš Forsberg bio izvođač najstrože kazne:

“Već duži niz godina je on izvođač penala. Određeno vrijeme smo rotirali igrače na tom zadatku, ali Emil je trenutno pun samopouzdanja, tako da je naš izbor bio jasan. Kada je pogodio osjetio sam kao da mi je pao teret sa leđa. Dobro smo igrali prethodno golu i sigurno je da smo ga zaslužili”. 

Današnja pobjeda Švedskoj je značila pozicioniranje na prvo mjesto grupe E, barem do završetka utakmice između Španije i Poljske koja je na programu sutra. 

Postavi odgovor