Foto: REUTERS / XXSTRINGERXX XXXXX

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah nije dobio dozvolu uprave kluba da nastupa za Egipat na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, prenosi “The Athletic”.

Selektor U-23 reprezentacije Egipta Šaki Garin pozvao je Salaha kao jednog od tri fudbalera koji imaju pravo nastupa u ekipi igrača do 23 godine, ali je sa “Enfilda” dobio negativan odgovor.

“Salah je želio predvoditi ekipu na Olimpijskim igrama, no Liverpul mu to nije dozvolio. Oni su svjesni da će biti bez Salaha u januaru kada traje Afrički kup nacija i ne žele da on izostane i sa početka sezone u Premijeršipu. Salah će obaviti još jedan razgovor sa čelnicima Liverpula, no zaista je teško vjerovati da će oni promijeniti mišljenje”izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Egipta Ahmed Megahed.

Liverpul takođe nije dao dozvolu za učešće na Igrama ni Japancu Takumi Minaminu, kao ni Ibrahimu Konateu, reprezentativcu Francuske.

Fudbalski turnir na Olimpijskim igrama počinje 22. juna, a Liverpul svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Premijer lige igra 14. avgusta protiv Norviča.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime