Bahar nakon loših rezultata: "Došao sam ovdje da ponudim odgovore"

Trener Crvene zvezde, Barak Bahar, govorio je na pres konferenciji pred utakmicu 14. kola Superlige Srbije protiv Radnika iz Surdulice.

Crveno-bijeli su ušli u negativnu seriju, ali Barak Bahar uvjerava da će stvari doći na mjesto.

“Znam da ste bili raozočarani, jasan razlog je što su poslije igrači htjeli da razgovaraju sa mnom, nakon toga sam htio da razgovaram sa upravom kluba. Nikada nisam bježao od pitanja, posebno poslije lošeg rezultata i zato sam došao ovdje da ponudim odgovore pred vama.

“Razumijem buku navijača i medija, očekivanja su uvijek velika. Odlično smo počeli na pripremama i u sezoni, pa su se očekivanja dodatno uvećala. Možda nismo bili dovoljno skromni. Trebalo mi je vrijeme da shvatim ligu, izgubili smo dvije utakmice i izgubili dvije utakmice. Zvezda nikada ne gubi u šampionatu, iz toga smo mnogo naučili” – rekao je Bahar na početku obraćanja, pa nastavio:

“Po mišljenju je bila velika razlika između kvaliteta i igre protiv Javora, IMT-a i TSC-a. Nisam naivan, rezultat je najbitniji u Srbiji. Bila je to potpuna dominacija, brojke govore u prilog tome, nabrajajući statističke parametre u tim utakmicama oličene u udarcima, posjedima i drugim bitnim stavkama. Prosječno imamo 65 odsto posjeda lopte, izveli smo 35 kornera, a naši protivnici 12, imali smo 76 udaraca ka golu protivnika naspram 17 koje su imali naši protivnici. Posljednji parametar je xG, odnosno očekivani broj postignutih golova. Na posljednje tri utakmice trebalo je da postignemo 10 golova – uz kvalitet ekipe moglo je da bude i više, dok je tim trebalo da primi 1,7, odnosno manje od dva gola. Ovo pokazuje da treba da postižemo mnogo više i primamo mnogo manje golova”.

Govorio je Bahar i o sebi te svojoj porodici koja je se i dalje nalazi u Izraelu.

“Rekao bih nekoliko rečenica o sebi. Moja zemlja krvari, znamo šta se tamo dešava. Moja porodica je kući i nisam ih vidio više od mjesec dana. Čuo sam da govore kako moja glava nije ovde zbog dešavanja u mojoj zemlji. Ja sam u potpunosti ovdje! Moram da donesem uspjeh ovom klubu. Ja, moj stručni štab, kao i lokalni momci iz tima su 24 časa dnevno, sedam dana u sedmici uz tim. Dolazimo rano i kasno odlazimo kući. Znamo koliko je Crvena zvezda važna navijačima i mnogim drugim ljudima. Dosta se govori o velikom broju stranaca. Svi oni su dobri fudbaleri. Takvi su i domaći igrači, takvi su i mladi igrači. Imamo dobru atmosferu u svlačionici, a ako neko kaže nešto drugačije znajte da vas laže. Sada smo svi zajedno, igrači, stručni štab, uprava i navijači. Obećavam, ovaj klub ima sjajnu budućnost” – naglašava Bahar, pa zaključio:

“Ne postižemo golove jer promašujemo, to je dio igre. Statistika nam ide u prilog, a golovi će doći ukoliko nastavimo ovim putem. Ja se nikada ne plašim, jer vjerujem u sebe. Neću reći šta sam pričao sa upravom jer je to između nas. Željeli su da čuju šta ja mislim, izgubili smo mnogo bodova… Tražili su mišljenje i dobili su ga. Osjećam njihovu podršku! Moja ekipa igra dobro, a rezultati će doći. Detalji odlučuju u odbrani, golovi koje primamo dolaze iz polušansi, dobijamo dva gola iz jedne šanse… Ja ne odustajem! Posebno ne odustajem lako. Vjerujem u ovaj klub i u ove igrače. Ako pronađem balans, rezultati će doći”.

Postavi odgovor