Foto: Sport Centar

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović ove sezone zajedno sa Kristijanom Ajhnerom radi vrlo dobar posao na klupi njemačkog drugoligaša Karlsruea. 

Ovaj klub poslije 15 odigranih kola zauzima devetu poziciju na tabeli sa osvojenim 21 bodom, ali ne zaostaje mnogo za konkurentima, s obzirom da ih samo par bodova dijeli od ostalih ekipa koji su ispred njih.

”Mi smo prezadovoljni. Voljeli bismo, naravno, uvijek više, ali želje i mogućnosti su dvije različite stvari. Nedostaje nam kvalitet, imamo i dosta problema s povredama. Borimo se na naš način s tim mogućnostima koje imamo i to je za sada u redu” – rekao je Bajramović u razgovoru za ”Dnevni avaz”, te nastavio: 

”Pretposljednji smo u ligi što se tiče novca. Prošle godine smo bili bolji nego što smo trebali biti, tako da ne pucamo visoko. Glavni cilj je ostati u ligi, da se stabilizujemo, možda malo popravimo igru. Srećan sam zbog toga. Tu sam blizu svog doma, što je za mene najbitnije. Zadovoljan sam i saradnjom s glavnim trenerom” – istakao je Bajramović, koji je nedavno produžio ugovor s ovim klubom do 2025. godine.

Zlatan Bajramović se potom okrenuo reprezentaciji BiH, iza koje su još jedne neuspješne kvalifikacije.

”Očekivanja su bila veća. Mora se priznati da smo imali i dobrih igara gdje nismo osvajali bodove. Moglo je više, naročito protiv Kazahstana i Finske, koja nas je sada evidentno prestigla” – istakao je Bajramović.

Bajramović, Bajramović: ”Siguran sam da Petev nije kriv, imamo dosta igrača koji nisu kvalitetni”

Osvrnuo se na uzroke lošeg rezultata.

”Ne bih sada nikoga izdvajao kao glavnog krivca. Siguran sam da selektor nije kriv, to nema veze s njim. Mislim da imamo dosta igrača koji nisu kvalitetni. Igraju oni u Evropi, sve to stoji, ali malo je onih koji su na nivou Miralema Pjanića i Rade Krunića. Još imamo talenata, ali ne na tako visokom nivou kao što smo imali” – rekao je Bajramović.

On smatra da napadi na Miralema Pjanića nisu opravdani jer javnost od njega ima pogrešna očekivanja.

”Znam Pjanu dugo vremena. On uvijek daje sve od sebe. Nije više tako mlad, a ranije je igrao s drugim ‘materijalom’ nego što sad igra. Pjanić nije neko ko će da trči po čitavom terenu i ‘ganja’ igrače. To već znamo deset godina i to ne treba da očekujemo. On na svom nivou i svojim mogućnostima sve proba, a nekad se, naravno, desi i loša utakmica” – objasnio je Bajramović.

Naglasio je da je za to da se selektoru BiH Ivajlu Petevu pruži šansa.

”Ja sam uvijek za to da se trenerima pruži šansa. Mislim da su ga i igrači dosta dobro prihvatili. Trebamo pustiti čovjeka da radi. Nekad moramo biti i iskreni. Neke druge zemlje su nas prestigle, sada moramo nekako da se prilagodimo, a da ne očekujemo previše i da radimo na tome da naši igrači budu bolji, a ne da gledamo ko je bolji trener, a ko nije”zaključio je Bajramović.

Bajramović je bio kandidat za stručni štab reprezentacije BiH, ali nije postao njegov dio jer ga sadašnji klub nije pustio.

”Razgovarao sam s Misimovićem. Karlsrue me nije htio pustiti, jer smo u takvoj situaciji da nemamo alternative. Ja sam bio za to ako bih mogao raditi oboje, ali to nije bilo moguće” – objasnio je Bajramović.

Bajramović je nastupao za reprezentaciju BiH u periodu od 2002. do 2009. godine, te za to vrijeme upisao 35 nastupa na kojima je postigao ukupno tri gola.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime