printscreen

Juče je odigran i prvi prijateljski meč u kojem je juniroski tim Bosne i Hercegovine izgubio rezultatom 0:1 od Srbije, ali selektor nakon meča nije imao primjedbi na zalaganje igrača. Naredni meč s istim protivnikom najavio je Ivica Barbarić. 

“Planiramo da iskoristimo vrijeme pred nama da gledamo što više utakmica i skautiramo igrače. Ima u ovoj generaciji još potencijalnih reprezentativaca koje trebamo da provjerimo, kao i igrača iz inostranstva na koje sad nismo mogli da računamo. U fazi smo selektiranja i potrudićemo se da što manje pogriješimo i odaberemo najbolje igrače za ovu selekciju. Ova generacija zbog korone nije imala mnogo okupljanja, ali bitno je da smo krenuli sa radom i vjerujem da ćemo na vrijeme pripremiti ekipu za izazove koji su pred njima” – započeo je Ivica Barbarić, nakon čega je dodao: 

“S obzirom na to da su igrači imali malo vremena za odmor, u jučerašnjem susretu vjerojatno nismo mogli bolje. Potrudićemo se da osvježimo ekipu i da igrače što bolje pripremimo za sutrašnji meč sa Srbijom. Protivnik je kvalitetan, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Nekad možeš izaći na teren i konstantno napadati, a nekad je potrebno svojski zapeti da bi se stvorile dvije ili tri situacije u kojim se može postići pogodak. Pripremićemo se na najbolji mogući način, pa ćemo vidjeti sutra šta možemo napraviti”

Utakmica Bosna i Hercegovina-Srbija na programu je sutra u 12h u zeničkom Trening kampu uz direktan prenos na zvaničnom “YouTube” kanalu NFSBiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime