Foto: nfsbih

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je prošla u drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nakon što su završili prvi u kvalifikacionom turniru u Bugarskoj, a selektor Ivica Barbarić je u razgovoru za “Sport1” prokomentarisao taj uspjeh.

“Grupa je bila teška i izjednačena. Irska je bila favorit, fizički dominantni i uvježbani. Oni non-stop prave dobre rezultate u omladinskim selekcijama. Očito su im u fokusu ti igrači i da to planski rade. Tu su još bili Bugarska i Crna Gora. Nije niko lošiji od nas, ali ni bolji. Moramo vjerovati u sebe. Otvorili smo sa 2:0 protiv Bugarske, protiv Irske sam rekao igračima da će to biti jedan dobar ispit za nas” kazao je Ivica Barbarić pa dodao:

“Tu smo uspjeli da dovedemo utakmicu na 1:1. Bila je jako tvrda utakmica, oni su imali svoje periode dominacije, mi svoje, tako da sam i tu bio jako zadovoljan. U trećoj utakmici protiv Crne Gore je bio pritisak, imamo četiri boda, dobro smo se prezentovali i to ne samo rezultatski nego takođe i igrom”.

Barbarić, Barbarić: “Uspjeli smo od ovih kvalifikacija, da kroz raznorazne rezultate isprofilišemo dobru grupu igrača”
NFSBiH

Selektor juniorske selekcije Bosne i Hercegovine Ivica Brbarić je u nastavku dodatno elaborirao susret protiv Crne Gore, ali i to da su tokom takmičenja afirmisali dosta novih igrača.

“I tu smo odigrali dobro i rutinski smo uspjeli da dobijemo sa 4:0, ali nije to nimalo bilo lagano jer to zahtjevalo adekvatno angažovanje igrača.  I mi smo se sa autoritetom plasirali dalje, bili smo prvi. I ne samo da smo napravili rezultat nego su nama prilazili selektori Irske i Bugarske da nam čestitaju, da nas pohvale” rekao je Barbarić pa nastavio:

“Mi igramo malo specifičan fudbal, sa dva špica, što danas malo ko igra i prilazili su da nam čestitaju, ne toliko zbog rezultata i pobjeda, koliko zbog samog stila igre. Uspjeli smo od ovih kvalifikacija, da kroz raznorazne rezultate isprofilišemo dobru grupu igrača, koji su dobro odgovorili i koji su svjesni svega i sa te strane sam jako zadovoljan”.

Barbarić je kormilo juniorske reprezentacija Bosne i Hercegovine preuzeo tek u martu i ovaj uspjeh koji je on ostvario je zaista velik za bosanskohercegovački fubal.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime