foto: fktuzlacity.com

Tuzla siti sutra od 14:30h dočekuje Široki Brijeg u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Uoči prve utakmice na klupi Tuzlaka u drugom mandatu Nermin Bašić je govorio na konferenciji za medije.

Protivnik Tuzla sitija Široki Brijeg ima velikih kadrovski problema uoči ovog susreta, jer je veći dio tima zaražen virusom korona.

“Biće jako teško spremiti utakmicu. Ne znamo ko će doći, odnosno u kakvom će sastavu doći. Možete uraditi skauting, a da ispadne kontra. Fokusiraćemo se na svoju igru i nadam se najboljem” – rekao je Nermin Bašić na početku.

Za domaćina pravo nastupa nemaju Dario Rugašević i Huso Karjašević.

“Naša želja je bila da izađemo gostima u susret, ali Fudbalski savez je tako odlučio. Mi smo uz njih, žao mi je što im se to dešava. Jako mi je žao kolege jer se bori sa nemogućim. Široki Brijeg dugi niz godina ima jednu od najboljih škola u Bosni i Hercegovini, te ko god da dođe biće to ozbiljan sastav. To su uglavnom igrači koji igraju u mladim reprezentacijama. Želim svoje momke upozoriti da to ne smijemo olako shvatiti, a nama treba pobjeda. Maksimalno ćemo se fokusirat na našu igru. Očekujem tešku utakmicu, znam to iz iskustva” – kazao je trener Tuzla sitija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime