(VIDEO) Bašić: "Ova utakmica je za nas Dan D"

Fudbaleri Željezničara će u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage protiv Igmana u gostima, a taj susret najavio je trener Plavih, Nermin Bašić.

Strateg Željezničara je istakao da su utakmice protiv Igmana uvijek zahtjevne, ali i da njegov tim želi da se vrati na pobjedničke staze i veže dvije uzastopne pobjede u domaćem šampionatu.

“Generalno sa Igmanom su uvijek teške utakmice, neizvjesne, kako rezultatski tako na terenu. Puno nekih tenzija. Ekipa Igmana je, bez obzira na rezultatski deficit koji imaju, čvrsta i dobra ekipa. Ima tu fantastičnih igrača koji su bili prvaci i znaju šta je bitnost utakmice. Očekujem isto tako težak teren, moramo se prilagoditi protivniku i terenu. S druge strane, imamo opet priliku da se vratimo na neki pobjednički kolosijek, da uvežemo dva pozitivna rezultata i mislim da je ova utakmica za nas, rekao bih, ‘Dan D’, da se vratimo tamo gdje nam je mjesto” – rekao je Bašić, koji je otkrio da Željezničar ima i problema sa igračkim kadrom:

“Imamo problema, prošlu utakmicu se Štilić povrijedio, Drina se povrijedio na treningu i Amoa ima kartone. Tako da, bez njih trojice sigurno da smo hendikepirani, to su tri veoma važna igrača. S druge strane, imamo dva debitanta (Vahid Selimović i Aleksandar Boljević) i vidjećemo kako će odigrati. Želim im da odigraju jednu dobru utakmicu i da to bude neki njohov pozitivan ‘ulazak’ u Želju”.

Utakmica između Igmana i Željezničara je na programu u petak od 14 časova u Konjicu.

Postavi odgovor