Baždarević
NFSBiH

Nekadašnji selektor “Zmajeva” Mehmed Baždarević  gostujući na “Federalnoj televiziji” komentarisao je posljednja dešavanja vezana za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Mehmed Baždarević sinoć je gostovao na “Federalnoj televiziji”, te se osvrnuo na tvitove Asmira Begovića u kojima je predsjednika NFSBiH Vicu Zeljkovića, selektora Ivajla Peteva, ali i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima koji rade u korist menadžera.

“Ovdje se radi o veoma ozbiljnim stvarima, teškim riječima iza kojih moraju postojati jaki argumenti. Ne bih previše želio komentarisati ono što je Asmir Begović rekao i što se priča, volio bih govoriti o konkretnim stvarima i pozvati one koji nešto znaju, da javno kažu kako bi institucije mogle uraditi ono što trebaju da urade i što je dobro za fudbal u Bosni i Hercegovini. Žao mi je, pogođen sam jer sve to osjećam kao svoju kuću i ono što je ustvari moje” – rekao je Baždarević, pa prokomentarisao period u kojem je on predvodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine: 

“Bilo je i te kakvih pritisaka od bezobraznih i neozbiljnih ljudi. Kasno je sada pričati o konkretnim slučajevima jer je to bilo prije pet-šest godina, a uvijek je lako govoriti kada nisi na licu mjesta. Ja sam te stvari riješio na način na koji sam mislio da treba. Presjekao sam to u početku i stavio na svoje mjesto”.

Baždarević, Baždarević jasno poručio: “Begović je uputio teške riječi, pogođen sam jer je reprezentacija moja kuća”
foto:nfsbih,ba

“Bilo je tu pritisaka i od strane političkog svijeta, menadžera i navijačkih grupa. Ja sam to ipak riješio sa svojim stručnim štabom i ljudima koji su radili sa mnom u NFSBiH bez ikakvih problema. Zauzeli smo jasan stav. Siguran sam da ima stvari koje nisu čiste, mislim da jednostavno moramo izaći iz ovoga, ali sa konkretnim stvarima” – zaključio je Baždarević. 

Sljedeću utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigraće već devetog oktobra, kada će gostovati Kazahstanu, a tri dana poslije uslijediće domaćinstvo Ukrajini. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime