Bez golova u duelu seniorki Bosne i Hercegovine s Albanijom

Seniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine remizirale su rezultatom 0:0 danas u Zenici u prijateljskom meču sa selekcijom Albanije.

Već u prvoj minuti utakmice Sofija Krajšumović ide sama ka protivničkom golu i šutira iskosa sa desne strane, ali Viona Redžepi brani njen udarac. Gošće su prvi put zaprijetile u 11. minuti kada je Megi Doci šutirala sa ivice šesnaesterca, a Envera Hasanbegović je odlično intervenisala. Krajšumović sedam minuta poslije šalje odlično loptu na lijevu stranu za Minelu Gačanicu, ali na njen centaršut kasni Marija Damjanović i lopta odlazi pored gola. Minutu poslije pokušala je i Dajana Spasojević sa distance, a lopta ovaj put odlazi iznad prečke.

Damjanović snažno šutira u 25. minuti sa dvadesetak metara, a golmanica Redžepi vrhovima prstiju skreće loptu u stativu i spašava svoju mrežu. Dobar pokušaj za Albaniju imala je ponovo Doci osam minuta prije odmora, a Hasanbegović odbija loptu u prečku. Najbolju šansu gošće su imale u finišu prvog poluvremena kad Lucije Gjini pogađa stativu. Uzvratile su “Zmajice” u sudijskoj nadoknadi, ali Damjanović iskosa sa lijeve strane loptu šalje preko gola i prvi period igre se završio bez golova. 

Zenska reprezentacija
NFSBiH

Gnjini je imala odličnu priliku u 12. minuti nastavka, međutim Hasanbegović odlično brani. Bosanskohercegovačka golmanica je bila na visini zadatka i minutu poslije kad je šutirala Vanesa Levenaj. U nastavku dinamična utakmica, ali bez većih šansi na obje strane do posljednje minute kad Maja Jelčić sa desetak metara pogađa stativu. 

Naredni meč će reprezentativke Bosne i Hercegovine odigrati u Telkiju s Mađarskom 13. aprila. 

Postavi odgovor