Foto: nfsbih.ba

Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavilo saopštenje u kojem je navedeno da navijači na utakmicu između Bosne i Hercegovine i Finske  neće moći unijeti na “Bilino polje transparente i zastave, oglasio se i Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK i potvrđeno je da je došlo do promjene odluke.

Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK usvojio je izmjene odluke donesene 20. oktobra tako da će navijači na utakmicama protiv Finske i Ukrajine u mečevima kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru moći da koriste sve navijačke rekvizite.

“Svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske preko usta i nosa. Dozvoljava se gledaocima korišćenje navijačkih rekvizita poput šalova, kapa, zastava, transparenata i sličnih rekvizita” – navedeno je u izmijenjenoj odluci kriznog štaba.

Na stadion mogu ući samo navijači koji imaju negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom virusu korona, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Finske igra se 13. novembra, dok je meč protiv Ukrajine na programu tri dana kasnije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime