Bivši fudbaler Zvezde doživio veliku neprijatnost od policije: "Neviđena katastrofa, nije mi dobro"

Bivši fudbaler Crvene zvezde i pomoćnik Nenada Lalatovića Vidak Bratić doživio je pravu dramu u susretu sa policijom u Beogradu.

Za “Novu.rs“, Bratić je rekao da ga je interventna policija zaustavila, maltretirala i oduzela mu auto za koji ima sve papire i potvrde da je uredno kupljen još prije 12 godina.

Jednostavno sam izašao iz stana i krenuo lagano, u jednom momentu je iza mene došla marica i njihova interventna policija. Uključili su sirene i napravili haos dok je narod gledao, izbacili su me iz auta, stavili lisice, pretresli su auto i psovali me, izudarali, vrijeđali. Pitao sam zašto, nisu rekli ništa, doveli su pauka koji mi je odneo auto, počeli su da me psuju i ‘napušavao’ me je glavni komandir. Odveli su me u ’29. novembar’ i tamo su mi dali objašnjenje ‘zato što sam vozio audi a8’, a to je lično moj auto već 12 godina, pošteno sam zaradio i platio ga. Evo još sam potresen, još sam u 29. novembru i ne mogu da vjerujem da ne mogu da vratim auto koji sam lično kupio, platio pošteno, ne mogu da ga vozim sa mirom– rekao je Bratić i dodao:

Istjerali su me, vrijeđali, a valjda sam neka javna ličnost i sportista. Igrao sam 20 godina fudbal u Srbiji i inostranstvu, nemam nikakve veze sa kriminalom, zakonom. Nemam nikakvu kaznu, ništa, i oni su me izmaltretirali, izvrijeđali i oteli auto koji neće da vrate. Sad sam sa advokatom, potresen sam, ne znam šta da radim, idem kod psihijatra jer mi nije dobro. Prije 20 dana sam se vratio iz Saudijske Arabije i ne mogu da vjerujem da se ovdje tako policajac ponaša, da mi stavlja lisice kao najgorem kriminalcu, kao da sam ubio petoro ljudi ili nosio ne znam koliko kilograma heroina u automobilu.

Neviđena katastrofa, skroz sam sluđen i nije mi dobro, ne znam šta da kažem. Nemam ništa protiv zakona, nemam jednu krivičnu ili bilo kakvu prijavu, sve redovno plaćam i uredno, ne mogu da vjerujem da sam se suočio sa ovakvim ponašanjem. Ja sam im i rekao da sam sportista, oni su mi samo dali objašnjenje da je to ‘zbog toga što voziš audi a8, zbog toga te hapsimo.’ Imam trag gdje sam i kad platio i kupio ovaj auto, ne mogu da vjerujem, cijelu noć nisam spavao“.

zvezde
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Bratić je angažovao i advokata Darka Milutinovića koji je najavio tužbe.

To je klasična represija od strane policije i MUP nad čovjekom koji nikakve probleme sa kriminalom i zakonom nije imao. Nije imao ni prekršajnu prijavu, nad njim je izvršeno psihičko i fizičko nasilje, pred porodicom, prijateljima, komšijama. To je katastrofa, ali neće se na tome završiti” – rekao je Milutinović za “Novu” i nastavio:

Oni su znali ko je Vidak Bratić, on je bivši fudbaler, a i jasno su mu rekli da je sve ovo ‘zato što voziš audi a8 koji je skup.’ On se potresao i idemo na psihijatrijski pregled, tužićemo ih, podnijećemo disciplinske prijave, pritužbe na rad, krivične prijave, dići ćemo na najviši nivo koliko možemo“.

Bratić je igrao za Vojvodinu, PAOK, Crvenu zvezdu, Dinamo iz Moskve, OFK Beograd, Tjanđin, Sent Galen, Vil, OFK Beograd i Spartak iz Subotice, gde je 2013. godine završio raznovrsnu internacionalnu karijeru.

Trenersku karijeru počeo je 2015. u Vojvodini kao saradnik Nenada Lalatovića, radili su zajedno u Čukaričkom, Radničkom iz Niša, Vojvodini i u Saudijskoj Arabiji, gde je nedavno prekinut angažman.

Postavi odgovor