fkz.ba

Fudbaler Željezničara Petar Bojoj u razgovoru za “FTV” prokomentarisao je prva dva kola Premijer lige, kao i razloge svog ostanka na “Grbavici”. 

“Borac je jako dobra ekipa i sigurno su došli na ‘Grbavicu’ da nam uzmu tri boda, ali smo se mi dobro postavili i igrali pravu mušku utakmicu. Iako je naša ekipa mlada, odigrali smo dosta dobro i disciplinovano. Da smo imali dovoljno iskustva tih posljednjih pet minuta susreta, zadržali bi sigurno ta tri boda na ‘Grbavici’, ali šta je tu je, to je nogomet i idemo dalje” – osvrnuo se Petar Bojo na utakmicu prvog kola, pa potom prokomentarisao i drugo:

“Utakmica u Tuzli je bila skroz drugačijeg karaktera, bez naših navijača, budući da se zbog korone nije mogao organizovati njihov dolazak, ali smo odigrali dobro. Poslušali smo trenerove upute i držali smo se. Sve je išlo dobro, postigli smo pogodak, ali nam je opet nedostajala mala doza iskustva. Dva gola Tuzla sitija u jako kratkom periodu su nas pokolebala i nažalost izgubili smo. No, siguran sam da ćemo igrati bolje u budućnosti, iako je ekipa dosta podmlađena”.

Bojo, Bojo: “Navijači su uticali da ostanem u Želji, kad sam bio klinac dolazio sam s bratom na utakmice”
fkz.ba

“Iskreno, imao sam dosta ponuda za angažman i u domaćim klubovima, ali i vani. Neke nisu bile dobre u finansijskom pogledu, neke su bile kratkoročne i nisam htio rizikovati. Nisam htio otići, u ‘Želji’ sam domaći. Sve ste vidjeli nakon gola u utakmici protiv Borca, tako da su i navijači u velikoj mjeri uticali što sam ostao” – dodao je Bojo, te nastavio:

“Dok sam bio klinac, s bratom sam dolazio na ‘Željine’ utakmice. Više sam navijao za ‘Želju’ nego za Sarajevo, od malena. Tako je i u Kiseljaku, više ljudi navija za ‘Želju’. Drago mi je što sam danas ovdje. Tu sam sa saigračima i navijačima, da zajedno slavimo, ali i da tugujemo, mada se nadam da će u budućnosti biti više razloga za slavlje”.

U narednom kolu Željezničar će ugostiti ekipu Posušja. 

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime