Bolić
printscreen

Nekadašnji reprezentativac reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Bolić rekao je u intervjuu za “Reprezentacija.ba” da je veoma zadovoljan igrom nacionalnog tima.

Bolić je kazao da ga je oduševio odnos igrača protiv Ukrajine i dugo nije vidio da u jednom ritmu igraju tako dobro.

Jako sam zadovoljan, naročito igrom. Protiv Ukrajine je bila takva utakmica u kojoj smo mogli i pobijediti i izgubiti, remi je na kraju najrealniji, ali oduševio me odnos igrača i kako stoje na terenu. Dugo nisam vidio da u jednom ritmu igramo tako dobro. Znate i sami da je prije bilo oscilacija, odigraš 45 minuta maestralno, a onda kasnije kao da su drugi igrači na terenu. Svaka čast, ništa drugo” – izjavio je Bolić i dodao:

Neko će hvaliti Miroslava Stevanovića, Smaila Prevljaka, ali po meni su svi momci položili ispit. Svako je odradio maksimalno dobro svoje zadatke na terenu. Momci su trčali više nego što se očekuje“.

Zatim se osvrnuo na trenera Ivajla Peteva koji je sve prijatno iznenadio.

“Znao je Petev da će jedino na ovaj način moći ‘kupiti’ publiku. To dolazi rezultatima i igrom, navijači su osjetili da stvari idu nabolje, ali da mu je bilo lako – nije. Znamo i sami kakva je atmosfera bila. Sve nas je prijatno iznenadio i drago mi je zbog toga” – kazao je Bolić. 

Bolić je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao 55 utakmica i postigao je 22 gola.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime