foto: Ermin Pirić/Budućnost Banovići

Nakon što je Budućnost iz Banovića poražena na svom terenu od strane Igmana iz Konjica rezultatom 2:1 u okviru četvrtog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, zeleno-crni su se oglasili saopštenjem.

“Ono što je u sportskim krugovima najavljivano, nažalost se i desilo proteklog vikenda na stadionu u Banovićima. Utakmica izrežirana od strane sarajevsko-goraždansko-konjičkog lobija na čelu sa Mirsadom Drljevićem iz Goražda koji je igrom slučaja dopredsjednik Saveza Federacije Bosne i Hercegovine, a čiji sin opet igrom slučaja nastupa za ekipu Igmana, a koji ‘drži’ i ‘gura’ gospodu u crnom iz Goražda – ‘premijerligaškog potencijala’ Džemidžića i Aletu koji su opet igrom slučaja dijelili pravdu na utakmici protiv Igmana– počeli su u saopštenju iz Budućnosti o samom delegiranju za utakmicu, a potom se okrenuli dešavanjima uoči početka:

Delegat susreta, takođe čovjek kojeg je ‘gospodin’ Drljević doveo na listu nauštrb Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona je od samog dolaska na utakmicu pokušao provocirati i praviti scene, pa je tako vjerovali ili ne tražio da se zastava Bosne i Hercegovine podigne za 15 centimetara, sa pitanjem da li je u Banovićima danas kakav dan žalosti? Dalje je nastavio sa opaskom da kod šefa stručnog štaba pantalone i košulja nisu od istog odijela i da će kazniti klub zbog toga. Emerik Gudelj da mu pozavidi na poznavanju modnih trendova. Pomenuti ‘gospodin’ dopredsjednik NS FBiH je i prisustvovao navedenoj utakmici, pretpostavljamo kako nešto ne bi krenulo po zlu“.

Budućnost, Budućnost se oglasila saopštenjem: “Niste oni koji će ubiti ovom klubu i gradu volju za fudbalom”
foto: Ermin Pirić

Ipak, kako navode iz Budućnosti, tokom 90 minuta protiv Igmana, krenulo je po zlu. Dalje u saopštenju, klub iz Banovića je predstavio sporne situacije:

Krenimo redom: Situacija 1: Aut za našu ekipu u 44. minuti susreta u srce peterca, lopta pogađa dva igrača Igmana i odlazi u korner, međutim prvi asistent Ljuca signalizira gol aut? U sljedećem napadu diskutabilan penal za ekipu Igmana, o tome da li je ili nije, procijenite sami? Situacija 2: Prekšaj Igmana na sredini terena, lopta dolazi do Mujarića i naša ekipa ide u kontru četiri na tri, međutim iskusni Džemidžić prekida igru i svira prekršaj za našu ekipu.

O sjeckanjima igre, nedosuđenim faulovima, kartonima i ostalim lakrdijama Džemidžića, Aleta i ostalih Drljevića može se fin dugometražni film snimiti. Svjesni da nemamo nikakvu zaštitu u sudijskim i takmičarskim komisijama, državnim ni entitetskim savezima šaljemo Vam jasnu poruku: ‘Gospodo gore pomenuti, FK Budućnost je institucija koja traje 75 godina, u Banovićima su igrali, pobjeđivali i gubili i Željezničar i Sarajevo, i Sloboda i Dinamo, vi niste oni koji će ubiti volju ovom klubu i ovom gradu za najvažnijom sporednom stvari na svijetu, mali ste vi i za ovu čaršiju i za ovaj klub, za koji mi živimo‘”.

Sporne situacije sa utakmice pogledajte u objavi ispod.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime