Saka
REUTERS/Catherine Ivill

Reprezentativac Engleske oglasio se na društvenim mrežama prvi put nakon što je promašio odlučujući penal u finalnoj utakmici protiv Italije na Evropskom prvenstvu.

Markus Rašford, Džejdon Sančo i on su nakon što su promašili jedanaesterce u finalu Evropskog prvenstva dobili niz prijetnji i rasističkih uvreda, pa je Englez apelovao na Fejsbuk, Instagram i Tviter da počnu da rade na sprečavanju rasističkih ispada.

“Nekoliko me dana nije bilo na društvenim mrežama kako bih proveo vrijeme sa svojom porodicom i osvrnuo se na zadnjih nekoliko sedmica. Ova poruka neće biti dovoljna da pokažem koliko sam zahvalan za ljubav koju sam dobio i osjećam da moram zahvaliti svima koji su mi bili podrška” istakao je Sančo pa zatim dodao:

“Nema riječi kojima mogu opisati kako sam razočaran rezultatom i svojim penalom. Zaista sam vjerovao da ćemo osvojiti ovo za vas. Žao mi je što nismo donijeli trofej kući ove godine, ali obećavam vam da ćemo dati sve od sebe da ova generacija okusi kako je to pobjeđivati.

“Društvenim mrežama Instagramu, Tviteru i Fejsbuku htio bih da poručim da ne želim da ijedno dijete ili odrasla osoba mora dobivati uvredljive poruke pune mržnje kakve smo protekli tjedan dobili Markus, Džejdon i ja. Odmah sam znao kakvu ću mržnju dobiti i tužna je realnost da vaše moćne platforme ne rade dovoljno da zaustave takve poruke”rekao je reprezentativac Engleske.

Saka je promašio odlučujući penal za Englesku na Evropskom prvenstvu, koji je koštao Engleze titule koju će morati da čekaju još minimalno četiri godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime