Čelik, Iskra i Bosna Visoko bez licence

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, 18.5.2023. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.

U skladu sa navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 dobili su: FK KLIS Buturović polje i FK G. RAHIĆ Gornji Rahić.

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 nisu dobili: NK BOSNA Visoko, NK ČELIK Zenica i NK ISKRA Bugojno.

FK FAMOS Hrasnica i NK VITEZ podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali isti nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.

Postavi odgovor