NK Čelik Zenica/facebook

Fudbalski klub Čelik saopštio je danas na svojoj zvaničnoj stranici da Gradska uprava i gradonačelnik Zenice i dalje ne poštuju sporazum potpisan pred lokalne izbore, čime se sukob između dvije strane dodatno zaoštrio.

“Kao što je i šira javnost upoznata, Gradska uprava Grada Zenica već mjesecima protivpravno zadržava sredstva prikupljena od zakupnina poslovnih prostora na stadionu Bilino polje i time krši Sporazum o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica. Zbog takvog ophođenja Gradske uprave prema simbolu Zenice, rukovodstvo NK Čelik Zenica je 26.5.2021. podiglo tužbu protiv Grada Zenica, dok su navijači 19.6.2021. organizovali mirne proteste u centru grada kada je nekoliko hiljada Čelikovaca poslalo poruku Gradskoj upravi i gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću šta misli o takvom neprijateljskom odnosu prema našoj svetinji” istakli su s Bilinog polja.

Iz Fudbalskog kluba Čelik saopštili su da se dugovanje Gradske uprave Grada Zenica prema Fudbalskom klubu Čelik dodatno povećalo, te da Zenička administracija na čelu sa gradonačelnikom ne želi da slijedi pozitivne trendove u drugim mjestima.

“Nažalost, neshvatljivo ponašanje Gradske uprave se nastavlja i dalje, te je Grad propustio uplatiti i šestu ratu, čime se glavnica duga Grada Zenica prema NK Čelik Zenica popela na 111.058,80 KM dok kamata na 12.07.2021. iznosi 2.835,80 KM. Dok svjedočimo pozitivnim primjerima u kojima uprave gradova/opština iz drugih sredina uspješno sarađuju sa lokalnim sportskim klubovima, Zenica ostaje „grad slučaj“ gdje grupa ljudi koja prezire ovaj grad, predvođena gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, radi sve da uništi ono što su naši očevi i djedovi decenijama gradili”izjavili su čelnici Čelika.

Fudbalski klub Čelik takmičiće se naredne sezone u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime